Zorlu Maçın Kazananı "Türk Telekom"

Zorlu Maçın Kazananı "Türk Telekom"
29.06.2024

Gruptan namağlup lider çıkan Decathlon ve ligin tecrübeli ekibi Türk Telekom son dört için mücadele etti. Türk Telekom set vermeden turu geçti.

Maça hızlı başlayan taraf Decathlon oldu (3-1). Çabuk toparlanan Turk Telekom Atalay'ın hücumdaki etkisiyle birlikte beraberliği yakaladı (5-5). Skor 9-9'a gelirken oyundaki dengeyi bozabilen taraf olmadı. Karşılıklı alınan sayılarla skordaki denge devam etti (13-13). Yarı final bileti için her iki takım da kıyasıya bir mücadele sergiledi. Türk Telekom'da Muhsin, Atalay ve Birsin hücumda ön plana çıkarken Decahtlon'da Enes, Berkan ve Eren'le sete tutunmaya devam etti (16-18). Decathlon fark üç sayıya çıkınca ilk molasını aldı (16-19). İki takımın keyifli mücadelesi devam etti, Decathlon farkı teke indirdi (20-21).  Enes seriyi sonlandırdı ve Türk Telekom farkı tekrar açtı (20-23). Decathlon üç kez set sayısını çevirdi, Türk Telekom mola istedi (23-24). Muhsin blok auttan seti bitirdi (23-25). 

Türk Telekom sete Merve'nin plasesiyle başladı. Seri yakalayarak skoru 0-6'ya taşıdı. Uğur etkili hucumlarına devam ederken Decathlon'da basit hatalar yaşandı ve Onur Yaşar erken mola kullandı (1-8). İki takımın zorlukla çevirdiği toplar sonrası seri sona erdi (2-9). Sakatlığı devam eden Berkan smaçör olarak oynamaya başladıktan sonra fark indi (5-10). Eren de köşelerden hücama destek verince Decathlon toparlandı (9-11), Türk Telekom mola aldı. Fark teke indikten sonra Eda'nın etkili servislerine iyi manşetler gelmedi ve skoru 10-16 oldu. Mola sonrası seriyi Erdem sonlandırdı. Uğur dörtten paraleli harika gördü ve skor 13-21'e geldi. Türk Telekom'a seti getiren sayı Uğur'dan harika bir plaseyle geldi (16-25). 

Üçüncü setin başında karşılıklı blokout sayılarıyla skor 1-1 oldu. Muhsin sahneye çıktı ve üç numaradan geliştirdiği hücumlar ile Decahlon'un savunmasını aşmayı başardı (1-5). Enes ve Berkan'nın savunmadaki başarısına Eren hücumlarıyla destek oldu (6-7).  Atalay'ın oyuna girmesiyle birlikte Türk Telekom tekrar oyunu domine etmeye başladı (8-11). Berkan tekrar pasör pozisyonuna geçmek zorunda kalırken Uğur'un ikiden geliştirdiği ataklar skordaki farkın açılmasında büyük rol oynadı (11-15). Decathlon, Türk Telekom'un güçlü hücum hattını kırmayı başararak skorda beraberliği yakaladı (16-16). Berkan-Eren ikilisinin geliştirdiği hücum ile Decathlon öne geçti (18-17). Hızlı toparlanan Türk Telekom skorda avantajı yakalayınca Decathlon ilk molasını kullandı (18-20). Mola dönüşü Muhsin'in hücumuyla Turk Telekom farkı açtı (18-21). Üst üste iki hücum hatası yapan Turk Telekom, Decathlon'a iki sayı hediye etti ve skor 20-21 oldu. Üçüncü setin son bölümlerine girerken her iki takım da kıyasıya bir mücadele içerisine girdi (21-23). Türk Telekom'a yarı final biletini Uğur'un üst üste iki smacı getirdi (22-25). 

 

 

Diğer Fotoğraflar