Karma Kategorisinin İlk Şampiyonu "Pegasus"

Karma Kategorisinin İlk Şampiyonu "Pegasus"
07.07.2024

Fonex Şirketler Voleybol Ligi karma kategorisi final maçını 3-0 kazanan Pegasus sezonun en büyüğü oldu. Yine harika bir sezon geçiren Turkcell turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Uzun bir serüvenin ardından her iki takım da kupa için voleybolun kalbinde, Burhan Felek'te yerini aldı.

Maçın büyük bir çekişmeyle başladı ve final havası sahanın her yerinde hissedildi. Maçın başında üstünlük kurabilen bir taraf olmadı (5-5). Burak-Yiğit ikilisi Turkcell savunmasını zorlasada oyun disiplininden taviz vermeyen Turkcell İlke ve Fatih'le dengeyi korudu (7-7). Hakan'ın da hücum hattına katkısıyla birlikte Pegasus ilk sette iki sayılık bir fark yakalamayı başardı (11-13). Pegasus tekrar seri yakalayığ farkı dört sayıya çıkardığında tabela 13-17'yi gösteriyordu. Alen Narsüz'ün molası Pegasus'un irtifa yükseltmesine engel olamadı (14-20). Merve'nin servis sayısıyla skor 17-22 oldu. Aytaç'ın plasesi seti bitirdi (25-18). 

İkinci set dengeli başladı (2-2). Scorboard 6-4'ü gösterirken üst üste hücum hataları yapan Pegasus geride kaldı. Mansur'un savunmaya olan katkısıyla birlikte Burak'ın pas ve bloklardaki etkili oyunuyla Pegasus kandine geldi ve skoru 6-8'e getirdi. Setin ortalarına doğru yaklaşırken karşıklı alınan sayılarla farkı açan olmadı (9-10). Pegasus Hakan ve Yiğit'in hücumlarıyla seti koparmaya çalıştı. 16-19'da Turkcell ilk molasını kullandı. Mola dönüşü önce file hatası yapan Pegasus sonrasında hücum hatası yapınca Turkcell bir nefes aldı (18-19). Pegasus Aytaç'ın oyuna katkısıyla tekrar toparlandı (19-21). Karşılıklı alınan sayılarla oyundaki heyecan hiç düşmedi (20-22). Durumu 21-22'ye getiren Turkcell son molasını kullandı ve mola dönüşü servisi kaçırarak (21-24). Pegasus'a ikinci seti getiren sayı Hakan'ın dört numaradan gerçekleştirdiği hücumdan geldi. (22-25). 

Final maçının üçüncü setinde de oyun dengeli başladı Barış'ın hücumları karşısında manşet alamayan Pegasus, Hakan'la karşılık verdi. (4-4). Turkcell hücumu sertleştirirken Burak'ın pasör ve savunma performansı Pegasus'un oyundan düşmemesinde büyük rol oynadı  (6-9). Yiğit'in iki servis sayısıyla birlikte Pegasus farkı iki sayı daha arttırarak beş sayıya çıkarttı (8-13). Pegasus'ta Hakan geriden geliştirdiği hücumlarla Turkcell savunmasına zor anlar yaşattı (12-18). Üst üste iki hücum hatası yapan Turkcell final müsabakasında rakibine iki sayı hediye etmiş oldu ve durum 13-21'e geldi. Burak önderliğindeki Pegasus kupa için iniş takımlarını açtı. Çağlasu'nun harika pasını smaçla bitiren Hakan maçı sonlandırırken karma kategorisinin ilk şampiyonu belli oldu (17-25). 

 

Diğer Fotoğraflar