Bronz Madalya Türk Telekom’un

Bronz Madalya Türk Telekom’un
07.07.2024

Fonex Şirketler Voleybol Ligi karma kategorisi final şöleninde Türk Telekom, Trendyol’u 3-1 yenerek bronz madalyanın kazananı oldu. İlk sezonunda kendini son dört takım arasına atmayı başaran Trendyol da başarılı bir sezon geçirdi.

Birinci sete hızlı başlayan taraf Trendyol oldu (3-5). Atahan'ın dört numaradan geliştirdiği ataklarda zorlanan Türk Telekom farkın açılmasına engel olamadı (7-11). Atalay ve Uğur'un hücuma olan etkisiyle birlikte Türk Telekom toparlanırken, Trendyol üst üste iki hücum hatası yaparak avantajı kaybetti (10-11). Set sonuna kadar karşılıklı sayılar devam etti. 18-20'yken geriden gelen Türk Telekom 21-20 öne geçmeyi başardı. Son bereberlik 21-21'de oldu. Fark iki sayıya çıkınca Trendyol molası geldi ve mola sonrası Uğur'un iki numaradan smacıyla Türk Telekom set için servise attı (24-21). Coşkun seriyi sonlandırdı ancak Atahan'nın servisi dışarı gitti ve set bitti (25-22). 

İkinci sete her iki takım da tam konsantre çıktı ve oyunun başında üstünlük kurabilen taraf olmadı (2-3). Durum 4-8'ye gelirken Trendyol Çağatay'ın oyuna etkisiyle birlikte dört sayılık büyük bir avantaj yakaladı. Uğur'un servisiyle başlayan Türk Telekom atağı Hüseyin'in plasesiyle bitti ve skor 6-9'a geldi. Üç sayı farkı aşamayan Türk Telekom Atalay'ı oyuna sokarak hücum hattını güçlendirdi (8-11). Bu değişiklik sonrası iki sayılık bir seri yakalayan Türk Telekom durumu 10-11 yaptı. Üst üste iki blok sayısı alan Uğur farkın açılmasına müsade etmezken bir de hücum sayısı alarak Türk Telekom'un skorda eşitliği yakalamasını sağladı (14-14). Blokout ile gelen sayıyla birlikte Uğur'un ikiden plasesi birleşti ve scorboard'da Türk Telekom lehine 3 sayılık bir fark oluştu (17-14) Bu durum karşısında Trendyol bu sette ilk molasını kullandı. Mola dönüşü bir blokout sayısı alan Türk Telekom oyun disiplininden ödün vermedi (18-14). Emre'nin iki numaradan hücumu aut olunca Türk Telekom ikinci sette büyük bir avantaj yakaladı (21-16). Erol, Türk Telekom'da file üstü duvarı oldu ve Trendyol hücumlarına geçit vermedi (23-19). Emre'nin iki numaradan geliştirdiği atak fileye takılınca Türk Telekom ikinci setin galibi oldu (25-22). 

Üçüncü setin başında 3 sayılık bir farkla sete avantajlı başlayan taraf Türk Telekom'du (4-1). Çabuk toparlanan Trendyol iyi savunma yaparak 5-5'e gelmesini sağladı. Emre'nin altı numaradan plasesi Türk Telekom'un savunmasını çağresiz bırakarak durumu 8-7'ye getirdi. Elif-Emre-Coşkun üçlüsünün hücum hattına geçmesiyle birlikte silkelenen Trendyol setin ortalarına doğru skorda üç sayılık bir avantaj yakaladı (10-13). Durum 11-15' gelince Türk Telekom ilk molasını kullandı. Mola dönüşü hız kesmeyen Trendol Atahan'ın smacıyla farkı beş sayıya çıkarttı (11-16). Trendyol'un altı sayılık serisi Atalay'ın dörtten geliştirdiği atak sonlandırdı ve durum 12-20'ye geldi. Trendyol üçüncü seti alarak morallendi (15-25).  

Bronz madalya mücadelesinin dördüncü setine fırtına gibi başlayan taraf Türk Telekom oldu, üst üste iki servis sayısı alan Türk Telekom'a karşı Trendyol erken bir mola alarak oyuna müdahale etti (3-0). Mola dönüşü toparlanan Trendyol skorda eşitliği yakalamayı başardı (3-3). Türk Telekom dört sayılık bir seri yakaladı skoru 9-5'e taşıdı. Takımının maçtan kopmasını istemeyen Mehmet Ali hoca ikinci molasını da kullanarak dördüncü sette mola hakkını erken doldurdu. Enes ve Göknil'in hücuma olan etkisiyle fark iki sayıya kadar düştü (10-8). Setin ortalarına doğru gelirken skordaki denge korundu (14-12). Karşılıklı alınan sayılarla Trendyol'da Elif-Göknil-Atahan üçlüsü ön plana çıkarken Türk Telekom'da Merve-Uğur-Atalay üçlüsü ön plana çıktı (17-15). Durum 17-17'ye gelince Türk Telekom bu sette ilk molasını kullandı. Mola dönüşü kaptan Enes'in servisi aut olunca avantaj Türk Telekom'a geçti (18-17). Uğur'un üç hücumuna geçit vermeyen Trendyol eşitliği tekrar sağladı (20-20). Üst üste iki aut sayısı alan Türk Telekom bir de hücum hatasından sayı alında maç kazanmak için büyük avantaj yakaladı (23-20). Hızlı bir toparlanma yaşayan Trendol üst üste iki sayıyı arka çizgiye düşürmeyi başardı ve skoru 23-22'ye getirdi, Türk Telekom ikinci molasını kullandı. Mola dönüşü Atalay'ın iki numaradan hücumu sayı oldu ve Hüseyin maç sayısı için servisi kullandı. Uğur'un hücumu ile maçı ve bronz madalyayı alan taraf Türk Telekom oldu. 

 

Diğer Fotoğraflar