Turkcell’den Müthiş Geri Dönüş

Turkcell’den Müthiş Geri Dönüş
14.01.2012

Şirketler Voleybol Ligi nde en çok karşı karşıya gelen iki ekip çeyrek final için büyük bir mücadele örneği sergiledi. Anadolu Sigorta 2-0 öne geçip üçüncü sette de yirminci sayılara 5 sayı farkla önde girmişti ancak müthiş bir geri dönüş yapan Turkcell giden maçı lehine çevirerek 3-2 lik skorla çeyrek finale merhaba dedi.


İkinci tur müsabakası Turkcell servisiyle başladı ve ilk teknik mola 8-6 Turkcell üstünlüğüyle geçildi.  Anadolu Sigorta'da Baha Yetkin ve Harun Ceren'in sert smaçları Turkcell bloklarında yumuşayınca defans rahat top alıyordu ancak Anadolu Sigorta 13. sayıda rakibini yakalamayı başardı. Skor ikinci teknik molaya kadar beraberliklerle devam etti ve Turkcell teknik molaya 16-15 önde girdi. Mola sonrası Anadolu Sigorta oyunda ilk defa öne geçti (18-17). Tekrar yaşanan beraberlik 23-23'e kadar devam etti. 24-23'le avantajı yakalayan Anadolu Sigorta Baha Yetkin'in sayısıyla ilk seti 25-23 kazandı.

İkinci sete iyi başlayan Anadolu Sigorta ilk teknik molaya dört farkla önde girdi. Harun Ceren'le üst üste etkili hücumlar yapan Anadolu Sigorta skoru 16-7'ye getirdi. Turkcell tutuk bir oyun sergilerken Anadolu Sigorta sayıların büyük kısmını blok autlarla alıyordu. 19-12'den sonra oyuna dönen Turkcell farkı eritmeye başladı. İlerleyen bölümlerde beraberliği sağlayan Turkcell 23-22 öne geçmeyi başardı. 24-24'den sonra Baha'nın servisi ve Harun'un smaç sayısıyla Anadolu Sigorta maçta 2-0 öne geçti (26-24).

Üçüncü sete Turkcell başladı ancak servis hakkını kazanan Anadolu Sigorta Pelin Güzelocak'ın kullandığı servislere 5-0 öne geçti. Teknik molaya 8-3 önde giren Anadolu Sigorta özellikle Harun'nun önde ve Pelin'in serviste olduğu pozisyonlarda sayıları hanesine yazdırdı. İkinci teknik molaya Anadolu Sigorta 16-13 önde girerken skor 22-17'ye geldi. Maç bu skordan sonra adeta yeniden başladı.  Turkcell farkı ikiye düşürünce (22-20) Anadolu Sigorta mola aldı. Deniz Aksoy'u ve Erdin Ülger'i  file üzerinde etkili kullanmaya başlayan Turkcell, Anadolu Sigorta'nın da basit hatalar yapmasıyla skoru 23-23'e getirdi. 24-23 öne geçen Turkcell yakaladığı fırsatı iyi değerlendirerek maç daha bitmedi dedi (25-23).

Bu geri dönüş sanki tüm oyunu tersine çevirdi ve dördüncü sete Turkcell etkili başlarken Anadolu Sigorta yorgunluğunda etkisiyle tutuk oyununu üzerinden atmakta zorlandı. İlk teknik molaya Turkcell 8-3 önde girdi. Anadolu Sigorta bir ara farkı iki sayıya kadar düşürdü (16-14). Hücum organizasyonlarını istediği gibi sonuçlandıran Turkcell'i oyuncular savunmada da dirençli bir oyun sergileyince fark tekrar açıldı ve seti 25-20 kazanan Turkcell maçta skoru eşitledi (2-2).

İkinci tura çıkacak takımı final seti belirleyecekti. Son iki seti kazanan Turkcell'de moraller iyice yükselmişti ancak Anadolu Sigorta'nın da oyunu bırakmaya hiç niyeti yoktu ve ilk sayılarda beraberlik serisi yaşandı (3-3). Anadolu Sigorta farkı ikiye çıkarırken (5-3) Erdi'nin etkili servisleriyle Turkcell bu farkı lehine çevirdi ve 7-5 öne geçti. Saha değişimime 8-5 önde giren Turkcell final setinin ikinci bölümünde rakibine sayı fırsatı vermeyerek skoru 15-5 yaptı ve 2-0 geriden gelerek çeyrek final biletini aldı. Her iki ekipte ortaya koyduğu oyunla voleybolu izleyenlere bir kez daha sevdirdi.