Pegasus Finale Uçtu

Pegasus Finale Uçtu
04.07.2024

Maçın başında her iki takım da tribünlerden büyük destek alarak sahaya çıktılar ve oyun dengeli başladı (1-1). Trendyol'da Atahan ve Emre oyunda öne çıkarken Pegasus'da Yiğit ve Merve takımı oyunun başında taşıyan isimler oluyorlar (5-7). Hakan'ın ikiden geliştirdiği atakla birlikte Pegasus skorda beraberliği yakaladı (7-7). Hakan yine sahneye çıktı ve fark açılınca (11-8) Trendyol ilk molasını aldı. Mola dönüşü Pegasus savunmasını aşmayı başaramayan Trendyol farkın açılmasına engel olamadı (12-8). Burak'ın plasesinin ardından Hakan'ın peş peşe iki başarılı servisiyle birlikte fark yedi sayıya geldi (16-9). Skor 17-14'e gelince Pegasus ilk molasını kullandı. Mola sonrası Pegasus fırtına gibi bir dönüş yaptı Yiğit'in üç numaradan smacıyla birlikte skor 20-14'e geldi ve Trendyol ikinci molasını istedi. Mola dönüşü pozisyon hatasıyla rakibine bir puan hediye eden Trendyol 21-14 olan skorla oyunda iyice geride kaldı. Üst üste hücum hatası yapan Pegasus skor 23-19'a gelince mola aldı. Mola dönüşü Yiğit'in hücumu blok aut oldu ve skor 24-19'a geldi. Set 25-20 sona erdi. 

İkinci setin başında Pegasus 3-1 yaptı. Trendyol beşinci sayıda yakaladı. Üstünlük kurabilen taraf olmadı, eşitlik devam etti (9-9). Burak'ın plasesiyle başlayan seri Burak'ın servisiyle devam etti ve fark açıldı (16-14).  Anıl-Atahan ikilisinin blokları skorda tekrar eşitlik sağladı (16-16). Enes'in kaçırdığı servisle Pegasus tekrar skorda avantajı yakaladı (20-18). Skor 22-19'a geldiğinde Trendyol ikinci molasını kullandı. Mola dönüşü Enes'in hücuma olan katkısıyla birlikte Trendyol aradaki farkı azaltmayı başardı (22-21). Emre'nin sahneye çıkmasıyla Trendyol beraberliği yakaladı (22-22). Trendyol skorda öne geçince (22-23) Pegasus ilk molasını kullandı. Mola dönüşü toparlanamayan Pegasus Emre'nin hücumuna karşı savunma yapamadı ve skor 22-24'e geldi. Mola dönüşü Elif'in servis hatasıyla skor 23-24 oldu. Trendyol ikinci seti 23-25 kazandı ve durumu 1-1'e getirdi. 


Üçüncü sette ilk iki sayı Trendyol'dan geldi, Pegasus karşılık verdi (2-2). Skor 9-5'e taşınınca Trendyol mola istedi. Moladan istediğini alan Trendyol 9-9 yaptı. Fark bir açılıp bir kapandı. Pagasus öne geçti, Trendyol yakaladı, Trendyol öne geçti, Pegasus yine beraberliği sağladı. Bu aksiyonlar bir çok kez yaşandı (15-15).  Trendyol öne geçip farkı üç sayıya çıkarınca Pagasus mola istedi (15-18). Moladan sonra toparlanan Pegasus Yiğit'in de öne gelmesiyle birlikte hücumda üstünlük kurmaya başladı (17-19). Merve'nin hatalı servisi sonrasında Trendol farkı üç sayıya çıkarttı (19-22) hemen akabinde Pegasus'tan bir savunma hatası geldi ve Trendyol setin sonuna yaklaşırken skorda büyük avantaj elde etti (19-23). Üst üste iki hücum hatası yapan Trendyol skor 22-24'ken ikinci molasını kullandı. Mola dönüşü Yiğit'in bir numaradan geliştirdiği atakla Pegasus'un set ümitleri yeniden canlandı (23-24) fakat Atahan'ın bir numaradan geliştirdiği atak ile Trendyol üçüncü seti aldı (23-25). 

Final biletini almak için buradayız diyen Trendyol dördüncü sete önde başlayan taraf oldu (1-4). Pegasus'ta Yiğit alev aldı ve harika bir performansla Pegasus'a haydi kaldın dedi (5-5). Takımın ateşlenmesiyle Pegasus geriden gelerek farkı açtı (9-6). Bu gidişata dur diyen Enes-Atahan ikilisi oldu, bloklarıyla Pegasus hücumlarına geçit vermeyerek skordaki farkı bir sayıya kadar düşürdüler (9-8). Pegasus Burak-Hakan ikilisi olarak Trendyol savunmasını kırmayı başardı (12-9). Burak-Hakan iş birliği görülmeye değerdi ve fark beş sayıya çıkınca Trendyol ilk molasını kullandı (14-9). Mola dönüşü oyun disiplininden kopmayan Pegasus skorda avantajı korumaya devam etti (15-11). Yiğit, Burak ve Hakan'ın hücum başarısı Pegasus'un oyunda üstünlük kurmasında büyük rol oynadı ve durum 18-12'ye geldiğinde Trendyol molalarını tüketti. Seti 25-17 alan Pegasus finalin adını final seti belirleyecek dedi.  

Adrenalinin tavan yaptığı set dengeli başladı (2-2). Oyundaki dengeyi bozan taraf Pegasus oldu (4-2). Elif'in kaçırdığı servis ile birlikte Trendyol'un faulü de geldi ve fark üç sayıya çıktı (7-4). Saha değişimine avantajlı giden Pegasus (8-5) skoru 10-6'ya taşıyınca Mehmet Ali ilk müdahalesini yaptı. Mola sonrası karşılıklı kaçan servislerle birlikte skor 11-7'ye geldi. Maç sayısı yaklaşırken Semih Erden'de tribünlerde yüksek coşku vardı (11-8). Yiğit'in bir numaradan gerçekleştirdiği hücum ile Pegasus skorda büyük avantaj yakaladı (12-8). Üst üste Yiğit'in üç hücumunu karşılayan Trednyol harika bir reaksiyon vererek farkı iki sayıya kadar düşürdü (12-10). Coşkun-Elif ikilisi tekrar Yiğit'e geçit vermedi ve skor 12-12 oldu. Geriden gelen Trendyol için umut ışıkları yeniden yandı. Blokout sayısıyla birlikte tekrar avantajı yakalayan Pegasus (13-12) bu avantajı koruyamadı ve savunmada Enes geçit vermeyerek bir blok sayısı aldı (13-13). Yiğit'in hücum hatasıyla birlikte Trendyol bu sette ilk kez öne geçti ve durum 13-14 oldu. Mola dönüşü heyecanın dorukta olduğu bu dakikarda Pegasus beraberliği yakaladı (14-14).  Skor 15-15'e geldiğinde her iki takımda avantajı yakalamak için yüksek konsantrasyonla sahada pozisyonlandı ve Pegasus avantajı Yiğit ile yakaladı (16-15). Yiğit oyununu ace ile taçlandırırken son bilet Pegasus'un oldu. 

 

Diğer Fotoğraflar