Mercedes-Benz Türk Final Biletini Aldı

Mercedes-Benz Türk Final Biletini Aldı
22.02.2010

İki güçlü takım, Intema ve Mercedes-Benz Türk final mücadelesi için sayaha çıktı. Mercedes-Benz Türk ortaya koyduğu performansla rakibinin yenilmezlik ünvanına son verirken (3-0) final biletini alan ilk takım oldu.

Her iki takım taraftarlarının tribünleri karnaval yerine çevirdiği mücadele öncesi çok güzel görüntüler vardı. Anonslar ve alkışlar eşliğinde sahadaki yerlerini alan iki takım oyuncuları yarı final heyecanını doyasıya yaşadılar.

Müsabaka Intema servisiyle başladı ve turuncu siyahlılar 2-0 öne geçti. Servisin el değiştirmesiyle file üzerinde etkili olmaya başlayan Mercedes-Benz önce 4-2 skoru lehine çevirdi ardından 8-7'lik skorla ilk teknik molaya önde giren taraf oldu. Moladan sonra on sayılık bir seri yakalayan Mercedes–Benz 18-10 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı. Skor avantajını set sonuna kadar koruyan mavi beyazlılar ilk seti 25-19 kazandı (1-0).

İkinci sete Mercedes-Benz fırtına gibi girerken Intema tutuk başladı. Fatih Öncel'in yıldızlaştığı sette Mercedes-Benz etkili oyununu sürdürünce setten 25-8 galip ayrıldı.

Intema üçüncü sete oyun kurgusunda değişiklik yaparak başladı. Pasörlükte başarılı olduğu kadar hücumda da etkili olan Aydın Özyurt pasör çaprazı olarak oynadı. Hakan Şahin ise pasör olarak sahada yer aldı. Bu teknik değişiklik meyvasını verdi ve Intema ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Farkı yedi saya kadar açan Intema (14-7) Fatih Akşener, Mete Tanır, Mustafa Yalçın ve Fatih Öncel dörtlüsünü durduramayınca skor 14-14 beraberliğe geldi. Mercedes-Benz Türk öne geçip farkı açmaya çalışırken Intema durumu tekrar eşitledi (18-18). Üçüncü sette iyi bir oyun ortaya koyan rakibi karşısında iyi savunma yapan Mercedes-Benz Türk bu seti de kazanmayı başardı (25-21).

Voleybol kalitesi oldukça yüksek geçen maçta tribünler hop oturup hop kalkarken Eczacıbaşı Spor Kulübü Altyapı Direktörü Gökhan Sezal, Eczacıbaşı-Zentiva A Bayan Voleybol Takımı menajeri Elena Chabovta, oyuncular Esra Gümüş ve Büşra Cansu'da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

Maçı 3-0 kazanan Mavi-Beyazlılar ilk finalist olurken Intema bronz madalya için sahaya çıkacak.

Eşler Karşı Karşıya
Müsabakanın keyifli ve ilginç notlarından biri de Doğan - Ebru Kaleli çiftinin iki ayrı takım adına ter dökmeleriydi. Intema antrenörü olarak takımının başarısı için elinden geleni yapan Doğan Kaleli'nin karşısında Mercedes-Benz Türk adına mücadele eden eşi Ebru Kaleli vardı. Müsabaka sonunda gülen taraf Ebru Kaleli olurken onu ilk kutlayan Doğan Kaleli oldu.

 

Intema: Murat Gölcü (K), Ali Yeğen, Aydın Özyurt, Batur Ayfer, Emre Çatıkkaş, Onur Koca, Bilge İrim, Hakan Şahin, Pelin Özbilgin (Antrenör: Doğan Kaleli)

Mercedes - Benz Türk: Mustafa Yalçın (K), Ahmet Aydın, Erem Çakıroğlu, Fatih Akşener, Fatih Öncel, Mete Tanır, (Antrenör: Mustafa Yalçın)