Mercedes-Benz Türk Çifte Sevinç Yaşadı

Mercedes-Benz Türk Çifte Sevinç Yaşadı
06.02.2012

Günün son karşılaşması erkeklerde finale çıkacak son ekibi belirleyecekti. İki takımın da bayanları finale çıkmaya hak kazanarak birbirleriyle eşleşmişlerdi. Daha önce de grup maçlarında karşılaşan iki takımı bu defa kader yarı finalde buluşturdu. Oldukça keyifli anlara sahne olan maçı kazanan Mercedes-Benz Türk iki ligde de finale kalarak önemli bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz sezona oranla harika bir performans gösteren Vodafone ise en azından bronz madalyayı istiyor.

Yarı finalin son karşılaşması Vodafone servisiyle başladı. Maçın başında iki takımında iyi motive olduğu açıkça görülüyordu. Üç farkla öne geçen Vodafone taknik molaya da 8-5 önde girdi. Maçı izleyenler son maçı beklediklerine pişman olmamıştı çünkü sahada dirençli bir mücadele vardı. Türker Karabat'ın iki plasesiyle Vodafone farkı korudu (13-10). Bu dakikalarda özellikle Erem Çakıroğlu'nun savunması Vodafone direncini kırmaya başladı ve Lütfullah'ın smacına yapılan blokla Mercedes-Benz Türk ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Türker Karabat'ı durdurmayı başaran Mercedes-Benz Türk iki Fatih'in hücumlarıyla skor 21-15'e getirdi. Türker'in blok autu sonunda seti  25-20 kazanan Mercedes-Benz Türk 1-0 öne geçti.

İkinci setin başındaki Türker'in süper bloğu maçın güzel anlarından biri olarak hafızalara kazındı.  Takımın en iyi sıçrayan oyuncusu olan Özgür istediği hücumları yapamıyordu ancak Türker'i ortadan kullanmaya başlaya Vodafone 4-1 öne geçti. Erem Çakıroğlu'nun hücum dublajındaki başarılı hareketleri alkışları aldı. Karşılıklı sayılar devam ederken bu sefer Özgür 4 numaradan yaptığı vuruşlarla skoru 7-4'e getirdi. Mustafa Yalçın'la farkı ikiye düşüren Mercedes-Benz Türk 7-7'de beraberliği sağladı ve ardından teknik molaya 8-7 önde girdi. Yapılan hücumların çoğu bloklara takılıyordu. Senem'in iki numaraya attığı enfes pası sayıya çeviren Mete Eröz Vodafone 12. sayısını kazandırdı (15-12).  Savunmada daha iyi oynayan Mercedes-Benz Türk ikinci teknik molaya 16-12 önde girmeyi başardı. Özgür'ü bloklarla durduran Mercedes-Benz Türk üst üste sayılar bularak farkı açtı (22-13). Aradaki fark kapanmaya başlayınca Mercedes-Benz Türk hemen mola aldı (23-19). Fatih Akşener'in iki kez üst üste blok auttan takımına kazandırdığı sayılarla set Mercedes-Benz Türk'ün oldu (25-19).

Üçüncü sette Vodafone istekli başladı. Lütfullah'ın yaptığı kısa hücumlarla oyun dengede gitti (6-6). Vodafone teknik molaya 8-6 önde girdi, Mercedes-Benz Türk skoru 8-8'e getirdi. Bu sayıdan sonra Vodafone oyundan düşmeye başladı. Sayıları ardı ardına hanesine yazdıran Mercedes-Benz Türk Fatih Öncel'in servis sayısıyla seti 25-14 maçı da 3-0 kazanarak kadınların ardından erkeklerde de finale yükselmeyi başardı.

Maçın istatistikleri için tıklayınız...