Haftanın Maçında Kazanan Arçelik

Haftanın Maçında Kazanan Arçelik
20.12.2011

Turkcell ve Arçelik arasında yaşanan mücadeleyi izleyenler iki takımı da ayakta alkışladı. Müthiş çekişmenin yaşandığı maçta Arçelik sahadan 3-1 galip ayrıldı. Arçelik te Emre Arsan, Turkcell de ise Özgür Topal performanslarıyla göz doldurdu.

Her iki tarafın da birbirine üstünlük kurmaya çalıştığı sette beraberlik serisi uzun süre devam etti. Erdin Ülger'in smacı autla sonuçlanınca ikinci teknik molaya da Arçelik önde girdi (16-15). Skor 17-17, 18-18 devam ederken Arçelik farkı açınca Turkcell mola aldı (22-19). Mola sonrası farkı koruyan Arçelik blok auttan kazandığı sayıyla ilk seti 25-23 kazandı.

İkinci set karşılıklı smaçlar ve hatalarla dengede gidiyordu. Skor 7-7'iken Emre İstanbullu'nun plasesiyle Turkcell ilk teknik molaya bir sayı farkla önde girdi. Mola sonrası fark dörde çıktı (11-7). Turkcell oyunun kontrolünü eline aldı ve skoru 15-9'a taşıdı. İzleyenler farkın daha da açılabileceğini düşünürken sahneye çıkan Emre Arsan kusursuz servisleriyle takımını ateşleyen isim oldu ve skor 15-14'e geldi.  İkinci teknik molaya 16-14 önde giren taraf Turkcell oldu. Mola sonrası Arçelik blok üstünlüğünü eline alan taraf oldu ancak Özgür Topal'la farkın kapanmasına izin vermeyen Turkcell seti 25-23 kazanarak durumu eşitledi (1-1).

İlk iki sette olduğu gibi müthiş çekişme üçüncü setin ilk sayılarında da devam etti. İlk teknik molaya hangi takımın gireceğini tahmin etmek mümkün değildi. Beraberlikler serisi devam ederken ilk teknik mola düdüğü Arçelik lehine geldi (8-7).  Karşılıklı sayılar ikinci teknik molaya kadar devam etti (15-15).  Emre Arsan'ın smacına Emre İstanbullu ve Özgür Topal'la ikili blok yapan Turkcell ikinci teknik molaya 16-15 önde giren taraf oldu.  Beraberliği sağlayan Arçelik 18-16 öne geçmeyi başardı. Arçelik iyi savunma yapmaya başlayınca maçta ender yaşanan beş farklık bir skor ortaya çıktı (23-18). Son topta Özgür Yücel'in servisine Özgür Topal'ın manşeti yeterli olmayınca set 25-18 Arçelik'in oldu.

Yaşanan mücadele izleyenleri bile yoruyordu ancak üst düzey mücadele bu sette de devam etti. Dördüncü sete daha moralli başlayan Arçelik 2-0 öne geçti. Maçı bırakmak istemeyen Turkcell son olarak yaptığı ikili blokla 3-2 öne geçmeyi başardı. Arçelik mi Turkcell mi? Derken ilk teknik molaya Arçelik 8-6 önde girmeyi başardı. Mola sonrası skor 10-6 olunca Turkcell'in deneyimli antrenörü Emrah Aksoy mola almakta gecikmedi. Blokta Emre Arsan ve Gökçe Noyan'la geçit vermeyen Arçelik farkı yedi sayıya çıkardı (21-14). Turkcell bu maça yakışır şekilde mücadelesini sürdürünce skor 23-22'ye geldi. Yapılan file hatası Arçelik'i galibiyete çok yaklaştırdı (24-22). Heyecanın üst düzeyde olduğu dakikalarda Arçelik savunmasının basit hatasıyla skor 24-23 oldu. Turkcell hücumunda Metin Kırmanlıoğlu'nun vuruşu filede kalınca Arçelik seti 25-23 maçı da 3-1 kazanarak zorlu maçtan üç puan çıkarmayı başardı.

Son düdük sonrası iki takım oyuncuları ve teknik ekip birbirlerini kutlarken izleyenler iki takımı da ayakta alkışladı.