Bronz Madalya Turkcell’in

Bronz Madalya Turkcell’in
20.02.2012

Maç öncesi iki takımda turnuvayı madalyayla kapatmak istiyordu. Maça iyi başlayan KPMG oldu ancak oyunun genelinde daha az hata yapan Turkcell takımı KPMG yi 3-0 yenerek bronz madalyaya uzanmayı başardı. Özellikle üçüncü sette yaşanan uzun rallyler oyunun keyfini arttırdı. KPMG 2008 de ligin ilk senesinde karma takımla üçüncülük sevinci yaşamıştı bu sene ise kadınlarıyla dördüncü oldu.


Turnuvayı madalyayla kapatmak isteyen iki takımın mücadelesi KPMG servisiyle başladı. İlk teknik mola 8-5 KPMG üstünlüğüyle geçilirken moladan sonra oyunun kontrolünü eline almaya başlayan Turkcell skoru 10-10 yaptı. KPMG farkı tekrar açmayı başardı (16-11).  Mezağo Yediç'in üst üste sayılarıyla seri yakalayan Turkcell takımı 19-16 öne geçti. Önde olmanın avantajını değerlendiren Turkcell'i oyuncular seti 25-19 kazanmasını bildi.

İkinci sette baştan sona Turkcell'in üstünlüğü vardı. Bu maçlara kadar takımını sürükleyen Gözde Salihoğlu olurken üçüncülük maçında gününde olan isim Mezağo Yediç'ti. KPMG İpek Arkaya ile sete tutunmaya çalışsa da ilk teknik molaya 8-4 ikinci teknik molaya da farkı açarak 16-11 önde giren mavi formalılar setten 25-12 galip ayrılarak maçı 2-0'a getirdi.

KPMG üçüncü sete başlarken tutukluğunu üzerinden atamamış görünüyordu ve tek sayısını İpek'in smacından kazanırken Turkcell özellikle Derya'nın savunmadaki başarılı oyunuyla fark bir anda yedi sayıya çıkardı (8-1).  Mola sonrası Çiğdem Altay'ın servislerine KPMG'den Pelin Cebekan smaç sayısıyla dur dedi. Pelin'de ligdeki en iyi maçını oynuyordu ve İpek'ten sonra takımının en skorer ismi oldu.  Yaşanan uzun rallyler sonunda skor 8-5'e geldi ancak Mezağo'nun smaç sayısı servis hakkını Turkcell'e kazandırdı. Öne gelen Gözde bloklarıyla İpek'i durdurunca fark açıldı ve Turkcell teknik molaya 16-11 önde girdi. Toparlanan ve seti bırakmak istemeyen KPMG 23. sayıda rakibini yakaladı. 24-24'den sonra Mezağo'nun blok auttan kazandırdığı sayıyla Turkcell maç sayısı için servis attı. Ece'nin servisine KPMG oyuncuları iyi manşet alamayınca top filenin diğer tarafına geçmedi ve Turkcell seti 26-24 maçı da 3-0 kazanarak bronz madalyaya uzanan ekip oldu.

Mezağo Yediç'in yaptığı 45 hücumun yanı sıra Burcu Eser Özyurt'un servis alanındaki başarılı oyunu ve Turkcell'in hiç bloğa yakalanmaması maçın kaderini belirledi. Takımına maçlar kazandıran İpek Arkaya ise bu maçta da KPMG adına öne çıkan isim oldu.



Maçın istatistikleri için tıklayınız...