Dört Dörtlük Maç

Dört Dörtlük Maç
11.11.2013

Arçelik ve Borsa İstanbul arasında oynanan, normal süresi 4-4 sonra eren çeyrek final karşılaşmasının penaltı atışları sonrası kazananı Arçelik oldu.

Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin belki de seyir zevki en yüksek karşılaşmasıydı Arçelik ve Borsa İstanbul maçı. Maçın, penaltı atışları da dahil olmak üzere, her anı heyecan doluydu. Kaliteli iki ekibin karşılaşması karşılıklı ataklar başladı. 8. dakikada Şeref defanstan dönerek önüne düşen topa sert vurdu takımı Borsa İstanbul'u 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Arçelik'in rakip kaledeki gol arayışları artsa da meşin yuvarlak bir türlü filelerle buluşmuyordu. Maç saati 17. dakikayı gösterdiğinde bu kez sahneye Civan çıktı. Sağ kanattan aldığı topla yaptığı dripling sonrası düzgün vuruşu önce direğe ardından kaleciye çarparak filelerle buluşuyordu (0-2). Skor avantajını eline geçiren Borsa İstanbul, rakibinin de artan baskısı sonrası oyunu ön bölgeye taşıyamayınca kalesinde pozisyon vermeye başladı. Bu ataklardan birinde Cenk'in ceza alanı içine verdiği pasa dokunan Hakan farkı bire indirirken ilk yarının skorunu ilan ediyordu (1-2).

İlk yarının aksine ikinci yarıya hızlı başlayan ekip Arçelik'ti. İstekli oyununu sonradan oyuna dahil olan Can'ın ayağından bulduğu golle süsleyen Arçelik skorda eşitliği sağladı (2-2). Golün rüzgarını arkasında iyice hisseden Arçelik'te Can'ın golüyle karşılaşmada ilk kez öne geçiyordu (3-2). Bu golle adeta yeniden kendine gelen Borsa İstanbul sadece bir dakika sonra Civan'la yeniden dengeyi sağladı (3-3). Bu dakikadan sonra top bir o kalede bir bu kaledeydi, her iki takım da defalarca gole çok yaklaştı. Civan, Burak'ın asistiyle ceza sahasında topla buluştu, soğukkanlı bir şekilde kalecinin üstünden aşırttığı top filelerle buluşunca maç 3-4'e taşındı (47'). Civan'ın hat-trick golüyle üstünlüğü yeniden eline geçiren Borsa İstanbul maçı bu skorla tamamlamak isteğindeydi. Herkes karşılaşma böyle bitecek derken, son saniyelerinde yeniden sahneye çıkan isim Can skora yeniden dengeyi getirdi (4-4). Bu gol futbolun tüm güzelliklerinin yaşandığı gündeki ikinci hat-trick olarak kayıtlara geçiyor ve maçın normal süresinin skorunu belirliyordu (4-4).

Mükemmel performansların sergilendiği karşılaşmanın en olumsuz yanı Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'ne müthiş bir renk katan iki değerli takımdan birinin lige devam edemeyecek olmasıydı. Penaltı atışları heyecanı daha üst seviyeye taşıdı, auta atılan toplar, kalecilerin mükemmel kurtarışlarına adeta kalp dayanmıyordu. Onuncu penaltı atışları sonrasında rakibine üstünlük kurmayı başaran Arçelik adını yarı finale yazdırmayı başardı (11-10). Ligin yeni ekibi Borsa İstanbul belki kaybetmenin verdiği hüzün ama bir o kadar da sergiledikleri güzel futbolun gururuyla turnuvaya veda ediyordu.

Karşılaşmanın foto galerisi hazırlanmaktadır.