Lig Bilgileri

Lig Tarihi
12 Mayıs 2024 Tarihinde başlayacaktır. (tarihler katılımcı takım sayısı ve sisteme göre değişebilir)

Tesis
Ataşehir Biral Spor Tesisleri

Müsabaka Gün ve Saatleri
Müsabakalar Cumartesi ve Pazar günleri 09:00 - 23:00 saatleri arasında oynanacaktır. Gerekli durumlarda hafta içi 19:00 - 23:00 saatlerine müsabaka koyulabilir. Açıklanan resmi programlarda değişiklik yapılamaz (olağanüstü hâller hariç).

Takım Kadrosu
Şirketler Halı Saha Ligi 7'şer kişilik (1 kaleci + 6 oyuncu) takımlar halinde oynanacaktır. Takım kadroları en fazla 15 oyuncudan oluşur. Müsabakalarda tüm yedek oyuncular teknik alanda bulunabilirler. Teknik kadrolar ise 2 kişiden oluşabilir. Teknik kadrodaki kişilerde şirket çalışanı olma şartı aranmaz.

Sistem
Şirketler Halı Saha Ligi'ne katılan takımlar grup aşamasında tek maçlı lig usulüne göre mücadele edecektir. Gruplardaki sıralamaya göre 2. tur eşleşmeleri belli olacak ve bu turdan itibaren tek maçlı eliminasyon sistemi uygulanacaktır.

Kura Çekimi
Şirketler Halı Saha Ligi kura çekimi 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü www.sirketlerligi.com internet adresinde online olarak gerçekleştirilecektir. Kura çekiminin ardından lig programı aynı gün duyurulacaktır. Kura çekiminde takımların son beş yılda elde ettikleri başarılar dikkate alınarak seri başı sistemi uygulanacaktır.

Hakemler
Şirketler Halı Saha Ligi'nde Türkiye Futbol Federasyonu'nun atadığı resmi hakemler görev alır.

Sağlık
Şirketler Halı Saha Ligi boyunca acil yardım sponsorumuz City Ambulans'ın tam donanımlı ambulansı ve sağlık personelleri tesiste hazır bulunacaktır. Tüm ilk yardım müdahaleleri sağlık ekibi tarafından yapılacak ve acil durumlarda en uygun sağlık kuruluşuna transport ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Ödüller
Şirketler Ligi felsefesinde maddi ödül yoktur. Şampiyon takıma kupa, ilk üç dereceye giren takımlara madalya ve bireysel olarak başarı elde eden sporculara plaket verilecektir. Bir ömür boyu hatıra olarak saklanacak bu ödüllerin yanı sıra sponsor kuruluşlar çeşitli hediyeler vermektedir.

Şirketler Ligi TV
Müsabakalardan HD görüntüler alınarak geniş özetler Şirketler Ligi TV'de yayınlanacaktır.

İletişim
Duyurular, haberler, istatistikler ve müsabakalardan çekilen profesyonel fotoğraflar ligin resmi web sitesi www.sirketlerligi.com adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca resmi sosyal medya hesaplarında da renkli paylaşımlar yapılacaktır.

Katılım Bilgileri
Şirketler Halı Saha Ligi'ne;

  • Ülkemizde faaliyet gösteren tüm özel şirketler katılımcı olabilirler.
  • Özel şirketler dışında farklı statülerdeki kuruluşlar ancak ek onayla katılımcı olabilirler.
  • İştirakler, grup şirketleri ve holdingler birlikte veya ayrı katılabilirler.
  • Acente, bayi ve franchise çalışanları marka ile birlikte katılamazlar (tekil olanlar hariç).
  • Şirketler dilediği sayıda takımla katılımcı olabilirler.

Kimleri Oynatabiliriz?
Katılımcı şirketler  8 Nisan 2024 ve önceki bir tarihte işe girmiş olmak koşuluyla;

  • Sigortalı çalışanlarını oynatabilirler.
  • İştiraklerinin, grup şirketlerinin ve bağlı bulundukları holdinglerin çalışanlarını oynatabilirler.
  • Tam zamanlı outsource çalışanlarını ek onay almak koşuluyla oynatabilirler.
  • Ortaklığı bulunan kişileri oynatabilirler.
  • Askerlik nedeniyle işten ayrılan ve işe yeniden girişi yapılacak olan çalışanlarını takım kadrolarında bulundurabilirler ancak işe girinceye kadar oynatamazlar.
  • 18 yaşını doldurmamış olan çalışanlarını takım kadrolarında bulundurabilirler ancak 18 yaşını doldurmadan oynatamazlar.
  • Yarı zamanlı çalışanlarını oynatamazlar.
  • Stajyerlerini oynatamazlar (emeklilik primi ödenenler hariç).
  • A Milli veya A2 Milli takımlarında oynamış çalışanlarını oynatamazlar.
  • Profesyonel liglerde yer almış çalışanlarını son sözleşme bitiş tarihinden itibaren 3 yıl süreyle oynatamazlar.
  • Bölgesel Amatör Lig'de yer almış çalışanlarını son vize tarihinden itibaren 2 yıl süreyle oynatamazlar.
  • Bölgesel Amatör Lig dışında diğer amatör liglerde yer almış çalışanlarından dilediği sayıda oyuncuyu kadrolarında bulundurabilirler. Bu oyunculardan son vize tarihinden itibaren 1 yıl geçmemiş olanlar aktif olarak kabul edilir. Aktif amatör çalışanlardan en fazla 3 tanesi sahada aynı anda oynatılabilir.

Not: Tüm katılımcılar SporMax Events & Entertainment'ın onayına tabidir. Katılımcılara ilişkin ek belgeler talep edilebilir.

11.03.2022