İlk Çeyrek Finalist Arkas Marport

İlk Çeyrek Finalist Arkas Marport
04.11.2013

C grubunu ikincilik ile tamamlayan, Lotto Şirketler Futsal Ligi’nin son iki sezonunun şampiyonu Arkas Marport ile D grubu üçüncüsü Aras Kargo’yu karşı karşıya getiren günün ilk maçında 10 – 1’lik skorla kazanan Arkas Marport oldu.

Her iki takımın da yüksek tempoda başladığı karşılaşma adeta bir gol sağanağı ile başladı 6. dakikada Arkas Marport'dan Erkan skoru 1-0'a taşıdı ancak bu gole Aras Kargo'nun reaksiyonu gecikmedi ve sadece bir dakika sonra Emre'nin uzaklardan yaptığı vuruşun filelerle buluşması ile karşılaşmada eşitlik sağlandı (1-1). Aynı dakikada Ahmet seri paslaşmaların sonunda skoru yeniden Arkas Marport lehine çevirdi (2-1). Bu golün ardından oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Arkas Marport 11. dakikada Beyhan 15. Dakikada Seyhan ile bulduğu gollerle farkı 3'e çıkardı (4-1). Bu skorla birlikte daha kontrollü bir oyunu tercih eden Arkas Marport herkesin ilk yarının bu skorla bitmesini beklediği anda ilk golün de sahibi Erkan'ın kaleciden aldığı topla yaptığı driplingi golle sonuçlandırmasıyla maçı 5-1'e taşıdı.

 

İkinci yarıyla birlikte Aras Kargo oyuna hızlı bir giriş yaptı. Rakibinin yaptığı baskıya başarılı bir savunmayla cevap veren Arkas Marport karşılaşmanın 34. dakikasında usta gol ayağı Erkan'la bulduğu golle tamamen rahatladı. 37. ve 43. dakikalarda Beyhan ile 50 ve uzatma dakikalarında yine Erkan'ın attığı gollerle karşılaşmanın skorunu tescil etti (10-1).  Arkas Marport bu sonuçla Halkbank ADK'nın çeyrek finaldeki rakibi olmayı başardı.