Borsa Kazanmaya Devam Ediyor!

Borsa Kazanmaya Devam Ediyor!
04.11.2013

Borsa İstanbul ve Lukoil’i karşı karşıya getiren diğer bir ikinci tur maçında adını çeyrek finale yazdıran ekip Borsa İstanbul oldu (7-3).

 

Şirketler Ligi'ne bu yıl ilk kez katılan iki takımın mücadelesinde karşılaşmaya çok hızlı başlayan Borsa İstanbul oldu ve baskılı oyununun karşılığını 6. dakikada Şeref'in dokunuşu sonucu oluşan golle aldı. Lukoil, karşılaşmanın ilk bölümlerinde rakibinin yüksek tempolu oyununa zaman zaman ayak uydurmayı başarsa da Borsa İstanbul'un ofansif oyununa tam olarak engel olamadı. Rakip alanda baskı kurduğu anlardan bir başkasında dakikalar 18'i gösterirken Şeref'le farkı ikiye çıkardı (2-0). Sadece bir dakika sonra bu kez Civan'ın golüyle skor 3-0'a taşındı. Yüksek tempolu oyununun verdiği yorgunluk ve üç golün rahatlığı ile ilk yarının son beş dakikasını kontrollü bir oyunla geçirmeyi düşünen Borsa İstanbul'un planları Lukoil kaptanı Tanju'nun 21. dakikadaki golüyle sekteye uğramış oldu. Bu golün sadece iki dakika sonrasında bu kez Yakup sahneye çıktı ve farkı bire indirdi (3-2). İlk yarının skoru tescilleyen bu gol aynı zamanda Lukoil'in umutlarını da yeşertiyordu.

 

İkinci yarının başlarında her iki takım da temkinli bir oyun tercih ettiler. Çok da tehlikeli olmayan karşılıklı ataklarla geçen dakikaların ardından fırsatçılığını konuşturan Şeref skoru Borsa İstanbul lehine 4-2 yaptı (37'). Bu golle avantajı ele geçiren rakibine rahat nefes aldırmamakta kararlı olan Lukoil 46. dakikada Tanju'nun bulduğu golle farkı yeniden bire indirdi (4-3). Bu golün hemen ardından ikinci yarının başında oyuna dahil olan Emre'nin vuruşuyla Borsa İstanbul skoru 5-3'e taşıdı. Maçın son iki dakikasında Şeref ve Civan'ın golleri skoru tescil ediyordu (7-3).

 

Futbolun tüm güzelliklerinin yaşandığı, yüksek tempolu karşılaşmanın sonunda adını çeyrek finale yazdıran ekip Borsa İstanbul oldu. Borsa İstanbul, çeyrek finalde Arçelik'in rakibi olacak.