Ar’Çelik’ Yürek

Ar’Çelik’ Yürek
19.11.2013

Lotto Şirketler Halı Saha Ligi nin ilk finalisti penaltı atışları sonrası rakibi Arkas Marport u geçmeyi başaran Arçelik oldu.

17 Kasım tarihinde oynanan yarı final karşılaşmalarının ilki ligin iki güçlü takımını karşı karşıya getirdi. Arkas Marport ve Arçelik'in final için mücadele ettiği, normal süresi 2-2 sona eren maçın kazananı, penaltı atışları sonrası Arçelik oldu (8-9). 


Maçın detaylarının aktarılacağı bu haberin ilk bölümüne, futbolun güzelliklerini maçın her saniyesinde sergileyen iki takım oyuncularına büyük birer alkış göndererek başlamak en doğrusu çünkü hakemin ilk düdüğünden son penaltı atışına kadar izleyenlere müthiş bir futbol resitali sunan, mücadeleden bir an olsun vazgeçmeyen, Fair-play'den asla ödün vermeyen Arkas Marport ve Arçelik takımları bu alkışı sonuna kadar hak ediyor. 

Karşılaşma beklendiği gibi yüksek tempoda başladı. Her iki takımın da rakibine rahat pas yaptırmamak, oyunun kontrolünü ele geçirmek için ön bölgede baskı uyguladığı bu periyot mücadele açısından üst düzeydeydi. 

Yüksek tempoda giden karşılaşmanın 18. dakikasında kaleciden dönen topu tamamlayan Serkan takımı Arçelik'i öne geçirdi (0-1). Bu golden sonra psikolojik olarak geri çekilen Arçelik'in kalesi adeta Arkas Marport tarafından ablukaya alındı. Rakip kaledeki baskısının sonucunu penaltı atışı kazanarak alan Arkas Marport'ta topun başındaki isim Beyhan'ın vuruşu filelerle buluşunca skorda eşitlik sağlanmış oldu (1-1).

Kalesinde gördüğü gol adeta Arçelik'i kamçıladı ve bu sayede ilk yarının son anlarının kontrolünü ellerine geçirmeyi başardılar. Kazanılan bir serbest vuruş sonrası kaleciden dönen sert topu tamamlayan Cenk ilk yarının skorunu da belirliyordu (1-2).

İkinci yarı bir çok açıdan ilk yarıyla benzerlikler taşıyordu. Yüksek tempo, kıyasıya mücadele ve zevk veren bir futbol vardı sahada. İki takımın da ataklar geliştirdiği, önemli pozisyonlar yaratarak gole çok yaklaştığı heyecanlı anlar vardı sahnede. Bu ataklardan birinde Arkas Marport, hakemin penaltıya hükmetmesiyle penaltı atışı kazandı. Topun başında yine Beyhan vardı ve vuruşu yine filelerle buluşuyordu (2-2). Bu gol sonrası iki takım da gol kaydına muvaffak olamayınca karşılaşma bu sonuçla sona erdi.

Karşılıklı gollerin yaşandığı, normal süresi 2-2 sona eren maçın penaltı atışları da aynı şekilde yaşandı. İlk beş penaltıda topun başına geçen oyuncular kalecileri çaresiz bırakınca seri penaltı atışlarına geçildi. Yedinci penaltı atışında Arçelik kalecisi Veyis'in, meslektaşı Ebkir'in vuruşunu çıkarmasıyla maç sona eriyor ve ligin ilk maçından beri 'çelik' kadar sağlam bir mücadele ortaya koyan Arçelik adını Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin finaline yazdırıyordu.