Erkekler Kategorisi

Tarihler
6 Ocak -  3 Mart 2024 (tarihler, katılımcı takım sayısı ve sisteme göre değişebilir).

Tesis
Semih Erden Kapalı Spor Salonu

Müsabaka Gün ve Saatleri
Müsabakalar cumartesi ve pazar günleri 09:00 - 23:00 saatleri arasında oynanacaktır. Gerekli durumlarda hafta içi 19:00 - 23:00 saatlerine müsabaka koyulabilir. Açıklanan resmi programlarda değişiklik yapılmaz (olağanüstü hâller hariç).

Takım Kadrosu
Fonex Şirketler Voleybol Ligi 6’şar kişilik takımlar halinde oynanacaktır. Takım kadroları en fazla 18 oyuncudan oluşur. Maç kadroları 14 kişidir. Teknik kadrolar ise 3 kişiden oluşur. Teknik kadrodaki kişilerde şirket çalışanı olma şartı aranmaz. 

Takımlar, kadrolarında kadın oyuncu bulundurabilirler.

Sistem
Fonex Şirketler Voleybol Ligi’nde takımlar kura ile belirlenecek gruplarda tek devreli lig usulüyle mücadele edeceklerdir. Gruptan çıkmayı başaran takımlar lige tek maçlı eliminasyon sistemiyle devam edeceklerdir (katılımcı takım sayısına göre sistemde değişiklik yapılabilir).

Kura Çekimi
Fonex Şirketler Voleybol Ligi kura çekimi detayları daha sonra açıklanacaktır. Kura çekiminin ardından lig programı aynı gün duyurulacaktır. Kura çekiminde takımların son beş yılda elde ettikleri başarılar dikkate alınarak seri başı sistemi uygulanacaktır.

Hakemler
Fonex Şirketler Voleybol Ligi’nde Türkiye Voleybol Federasyonu’nun atadığı resmi hakemler görev alır. 

Sağlık
Fonex Şirketler Voleybol Ligi boyunca tam donanımlı ambulans ve sağlık personelleri tesiste hazır bulunacaktır. Tüm ilk yardım müdahaleleri sağlık ekibi tarafından yapılacak ve (sadece acil durumlarda) en uygun sağlık kuruluşuna transport ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Ödüller
Şirketler Ligi felsefesinde maddi ödül yoktur. Şampiyon takıma kupa, ilk üç dereceye giren takımlara madalya ve bireysel olarak başarı elde eden sporculara plaket verilecektir. Bir ömür boyu hatıra olarak saklanacak bu ödüllerin yanı sıra sponsor kuruluşlar çeşitli hediyeler vermektedir.

Şirketler Ligi TV

Müsabakaların HD kaydı Şirketler Ligi Youtube kanalında yayınlanacaktır.

İletişim
Duyurular, haberler, istatistikler ve müsabakalardan çekilen profesyonel fotoğraflar ligin resmi web sitesi www.sirketlerligi.com adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca resmi sosyal medya hesaplarında da renkli paylaşımlar yapılacaktır.

Katılım Bilgileri
Fonex Şirketler Voleybol Ligi Erkekler Kategorisine;

  • Ülkemizde faaliyet gösteren tüm özel şirketler katılımcı olabilirler.
  • Özel şirketler dışında farklı statülerdeki kuruluşlar ancak ek onayla katılımcı olabilirler.
  • İştirakler, grup şirketleri ve holdingler birlikte veya ayrı katılabilirler.
  • Acente, bayi ve franchise çalışanları marka ile birlikte katılamazlar (tekil olanlar hariç).
  • Şirketler dilediği sayıda takımla katılımcı olabilirler.

Kimleri Oynatabiliriz?
Katılımcı şirketler 10 Aralık 2023 ve önceki bir tarihte işe girmiş olmak koşuluyla;

  • Sigortalı çalışanlarını oynatabilirler.
  • İştiraklerinin, grup şirketlerinin ve bağlı bulundukları holdinglerin çalışanlarını oynatabilirler.
  • Tam zamanlı outsource çalışanlarını ek onay almak koşuluyla oynatabilirler.
  • Ortaklığı bulunan kişileri oynatabilirler.
  • Askerlik nedeniyle işten ayrılan ve askerlik dönüşü yeniden işe girişi yapılacak olan çalışanlarını takım kadrolarında bulundurabilirler ancak işe yeniden girişleri yapılıncaya kadar bu oyuncular müsabakalarda yer alamazlar.
  • 18 yaşını doldurmamış olan çalışanlarını takım kadrolarında bulundurabilirler ancak 18 yaşını dolduruncaya kadar bu oyuncular müsabakalarda yer alamazlar.
  • Yarı zamanlı çalışanlarını oynatamazlar (emeklilik primi ödenenler hariç)..
  • Stajyerlerini oynatamazlar (emeklilik primi ödenenler hariç).
  • Profesyonel liglerde (Efeler, Sultanlar ve 1. Lig) kulüpleri olan şirketler, kulüp personellerini ve oyuncularını takım kadrolarına yazamazlar ve oynatamazlar. Bu şirketlerden ayrıca yazılı beyan alınacaktır. 
  • A Milli takımında oynamış çalışanlarını oynatamazlar.
  • Efeler Ligi, Sultanlar Ligi ve 1. Lig’de yer almış çalışanlarını son vize tarihinden itibaren 3 yıl süreyle oynatamazlar.
  • 2. Lig’de 2023-2024 sezonu vizesini yaptıran çalışanlar aktif olarak kabul edilir. Şirketler aktif kabul edilen çalışanlarından takım kadrolarında 2 oyuncu bulundurabilirler. Aktif oyuncuların bildirilmesi zorunludur. Takımlar eksik veya hatalı bildirim sebebiyle ihraç dahil çeşitli cezalar alabilirler.
  • 2.Lig’in altındaki liglerde yer alan çalışanlarından dilediği sayıda oyuncuyu takım ve maç kadrolarında bulundurabilirler. 

Not: Tüm katılımcılar SporMax Events & Entertainment’ın onayına tabidir. Katılımcılara ilişkin ek belgeler talep edilebilir.

16.07.2019