Efsaneler "GÖKÇE NOYAN"

Efsaneler "GÖKÇE NOYAN"
09.11.2016

Efaneler’in yeni konuğu, Arçelik’in unutulmaz pasör çaprazı Gökçe Noyan ile dolu dolu bir haber....


Sporcu bir aileden gelen Gökçe Noyan 1968 senesinde İzmir'de dünyaya geldi. Annesi atlet babası ise profesyonel bir basketbolcu ve basketbol antrenörü olan Gökçe Noyan'ın sporla dolu bir yaşam sürmesi kaçınılmaz oldu...

Takım sporuyla ilk tanışdığı branş hentboldü. Yıldızı hentbolle barışmayınca hayatı boyunca kopamayacağı voleybolla tanıştı. O yılları Gökçe Noyan'ın ağzından dinliyoruz;

"İlkokul yıllarından itibaren bir çok spor dalına yatkın bir çocuktum, organize sporla ilk tanışmam İzmir Bostanlı Mustafa Reşit Paşa İlkokulu hentbol takımıyla çıktığım ilk ve son hentbol maçıyla oldu :-).  Hayatımda bir daha hentbol oynamadım. 

Voleybol hayatıma ilk olarak ortaokul yıllarında İzmir Saint Joseph Fransız Ortaokulu’nda ders aralarında okul bahçesindeki beton sahalarda girdi. Voleybol oynamak için sabırsızlıkla teneffüs zilinin çalmasını beklerdik"

Lise yıllarında, okul takımında yer aldı ve tunuvalarda bir çok dereceye imza attı. Okul takımı dışında KSK Yıldız ve Genç takımlarında oynadı ve ilk üç dereceleri elde etti. 

Buradaki başarılı performansı O'na gurur duyacağı bir olayı yaşattı. İzmir ilinden Genç Milli Takım kampına davet edilen tek isimdi...

'86 ve ’87 Balkan Şampiyonalarında milli forma ile yer alarak 10 defa milli oldu. Üniversite eğitimi için İstanbul'a geldiğinde o zaman ligde mücadele eden Arçelik takımında kariyerini sürdürmeye devam etti. İş hayatında da yolu Arçelik'le kesişecekti...

Arçelik formasıyla iki yıl 1.Lig'de mücadele etti. Bu zaman zarfında Özkan Mutlugil, Ata Onar gibi efsane isimlerle yanyana ve unutulmaz isimler Kenan Bengü, Ahmet Gülüm, Dünya Baltacıoğlu, Hakan Kayhan, Bülent Ütün, Tamer Çamlıbel ile karşı karşıya oynadı. Genç takımla kariyerine Türkiye şampiyonluğunu da ekledi.

Üniversite eğitimi için Amerika'ya gidince Arçelik'den ayrıldı. Amerika'da geçen 5 yıl sonrası İzmir'e geri döndü.

Dönemin ekonomik koşulları ve yaşadığı bazı sakatlıklar nedeniyle üst düzeyde tam zamanlı bir voleybol kariyerine devam etmesi zor görünüyordu. Şartlarını zorlayarak voleybol kariyerini iş hayatıyla birlikte uzun yıllar devam ettirdi.

İş dolayısıyla Fransa’da geçirdiği 4 yıl boyunca voleybola ara vermek zorunda kaldı. İzmir'e tekrar dönünce eski aşk tekrar canlandı ve iki yıl ikinci ligde oynadı.  

Voleybol'da en güzel zamanlarını geçirdiği Arçelik'ten gelen iş teklifi onu profesyonel iş hayatında da Arçelik'le buluşturdu. Sırasıyla Ürün Grup Yöneticisi, Doğu-Batı ve Türki Cumhuriyetler Pazarlama Yöneticisi ve Uluslararası Pazarlar Direk Satış Bölgeleri Pazarlama Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 


2011 yılında Şirketler Voleybol Ligi'yle tanıştı. Noyan şu sözlerle devam ediyor;
"İlk katıldığımız sene beklediğimizin çok üzerinde bir organizasyonla karşılaştık. Son katıldığım 2015-2016 sezonuna kadar da çizgisi hiç bozulmadı"
 

Noyan, Şirketler Ligi'nde Arçelik formasıyla 5 sene mücadele etti. İlk yıl kupayı kaldırma sevinci yaşadı. Sonraki tüm sezonlarda takımıyla birlikte her zaman ilk dördün arasında yer aldı. Bir çok kez haftanın en iyi oyuncusu seçilirken ayrıca En En Değerli Oyuncu ve En İyi Pasör Çaprazı ödüllerinin de sahibi oldu.

İçindeki kazanma arzusu, zaman zaman oyun içerisinde agresifleşmesine yol açsa da son düdüğün ardından yaptığı profesyonel yaklaşımlarla örnek bir isim oldu. 48 yaşın verdiği deneyim takımı için çok önemliydi. 

Efsanemiz "şampiyonluk maçının yanı sıra, aynı sezon Ravago ile oynadığımız yarı final, geçen yıl Türkiye İş Bankası ile oynadığımız yarı final ve voleybolun önemli isimlerinden Emrah Aksoy kardeşimizin antrenörlüğünü yaptığı Turkcell maçları bende iz bırakan anlar oldu" diyor... Ayrıca yaşı elverdiği sürece voleybol oynamak istediğini ve KSK'da voleybola hizmet etmeye devam etmek istediğini belirtiyor.

Haziran 2014 hayatının en önemli ve mutlu kararlarından birini vererek Tuğçe Karaca Noyan ile hayatını birleştiren Noyan'ın, Mart 2016'da kızı Esin Noyan dünyaya geldi.

Bakalım gelecekte Esin hangi sporu tercih edecek, neden babası gibi voleybol olmasın?

 

Arçelik Voleybol Takımı'nın mesajı

"Gökçe Noyan, Arçelik erkek voleybol takımının efsanesi, o takımın herşeyi oldu sadece voleybolu ve sporculuğu ile değil, beyefendiliği, arkadaşlığı ile de bizlere her alanda öncü oldu. O, iyi bir sporcu, iyi bir lider ve iyi bir arkadaş bizim için. Biz onu hiç unutmadık o hep bizden biri olarak kalacak, yolun açık olsun "

Diğer Fotoğraflar