Efsaneler "IŞIL AKŞENER"

Efsaneler "IŞIL AKŞENER"
20.10.2016

Efsaneler’in yeni konuğu filede ışıl ışıl parlayan Işıl Akşener...

4 Şubat 1984 yılında İstanbul doğdu. File önüne ilk kez çıktığında tarihler 1996'yı gösteriyordu. Okul takımıyla birlikte ikinci ligde yer aldı. Beşiktaş'ta bir süre görev yaptıktan sonra üniversite zamanında İTÜ Voleybol Takımı'nda görev yaptı.


İş hayatını voleybol sevdasıyla birlikte sürdürmekte kararlı olan Işıl, Mercedes-Benz Türk takımıyla hem şirket içi turnuvalarda hem de hayatında özel bir yeri olan Şirketler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. 

Fonex Şirketler Voleybol Ligi'yle 2009-2010 sezonunda tanışan efsanemiz dört sezon boyunca karma takımda, iki sezon ise kadınlar kategorisinde yer aldı. Aynı gün her iki kategoride de maçlara çıkan Işıl mücadelesi ve tekniğiyle göze çarptı. 

Meredes-Benz Türk'ün,  kadınlar kategorisinin ilk şampiyonu olmasında büyük rol oynadı. 2011-2012 sezonuna denk gelen bu şampiyonlukta ışıl ışıl parlayan kaptan, tunruvanın En Değerli Oyuncusu seçildi ve ödülünü o zaman milli takımımızın kaptanı olan Esra Gümüş'ün elinden aldı.

2012-2013 sezonunun başında yaşadığı sakatlık nedeniyle maçlara çeyrek finalden sonra dahil oldu. Dört sezon boyunca her iki ligde otuzun üzerinde müsabakada görev yaptı. 

"Ne güzel tesadüftür ki, ortaokul dönemimde beni voleybolla tanıştıran ve voleybolu bana öğreten, sevdiren yeri doldurulamaz ilk antrenörüm Tolga Saral ile yıllar sonra Mercedes–Benz takımında aynı takımda oynama şansına sahip oldum" diyor efsanemiz...
 
Voleybolun hayatındaki yeri hep çok özel oldu Akşener için...
Spor aşkı, hayatındaki gerçek aşkıyla buluşmasını sağladı. Voleybol antrenmanlarında tanıştığı, Şirketler Voleybol Ligi’nde birlikte aynı formayı terlettiği Fatih Akşener ile 2012 yılında hayatının en güzel imzasını attı. Bu evlilik oğulları ile daha da taçlandı.
 
Efsanemize eşi ve biricik oğluyla birlikte güzel, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz...
 

Diğer Fotoğraflar