Şampiyon Ford Otosan

Şampiyon Ford Otosan
26.11.2013

24 Kasım Pazar günü oynanan final maçında rakibi Arçelik i 7-0 mağlup etmeyi başaran Ford Otosan Lotto Şirketler Halı Saha Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

29 Eylül 2013 tarihinde başlayan Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin ilk şampiyonu 24 Kasım Pazar günü oynanan final karşılaşması sonrası Ford Otosan oldu. Rakibi Arçelik'i 7-0'lık skorla mağlup etmeyi başaran Ford Otosan zorlu maratonu zirvede tamamlamayı başardı.

Süper Maça Süper Hakem
Ford Otosan ve Arçelik arasında oynanan final maçını üst klasman hakemlerimizden Volkan Bayarslan yönetti. Geçtiğimiz günlerde Süper Lig'de Torku Konyaspor - Bursaspor maçında düdük çalan, o maçın hemen ardından Bursaspor - Fenerbahçe karşılaşmasında 5. hakem olarak görev alan deneyimli isim Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin sportif açıdan kiliteli atmosferinde de boy göstermiş oldu.

Çekişmeli İlk Yarı
Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte iki takımın inanılmaz derecede yoğun mücadelesi vardı yeşil sahada. Bir o kalede bir bu kalede gelişen ataklardan birinde, dakikalar 9'u gösterirken Hakan'ın vuruşunun filelerle buluşmasıyla skor Ford Otosan lehine 1-0'a taşındı. Bu golle skor avantajı Ford Otosan'a geçse de oyun dengede devam etti. Arçelik güçlü rakibi karşısında gösterdiği mücadeleyle finali ne kadar da çok hakettiğini gösteriyordu.

Golle Başladı Golle Bitti
Kupanın sahibinin belirlenmesine sadece 25 dakika vardı. Bu nedenle izleyiciler kontrollü bir ikinci yarı izleyeceklerini düşünüyordu. Aslında Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle yapılan santradan sonra geçen iki dakida da bu beklentiyi doğruluyordu. Ancak 27. dakikada Ford Otosan'ın kazandığı serbest vuruş sonrası oluşan karambolde son dokunan Ceyhan oldu (2-0). Bu golle birlikte rakibi Arçelik karşısında kontrolü eline geçiren Ford Otosan ardı ardına bulduğu gollerle karşılaşmadan 7-0 galip ayrılarak Lotto Şirketler Halı Saha Ligi şampiyonu olmayı başardı.

Ödül Töreni
Şampiyon takımı ilan eden maçın bitiş düdüğüyle büyük bir sevinç yaşadı Ford Otosan'lı oyuncular.  Rakibini ilk kutlayan Arçelik'li oyuncular oldu. Kısa bir hazırlıktan sonra ödül törenine geçildi. İlk olarak karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan'a Lotto Şirketler Halı Saha Ligi koordinatörü Arif Orhan tarafından final gününün anısına çiçek ve plaket takdim edildi.  

Allen Carr Fair-Play Ödülü
En az şampiyonluk kadar değerli olan Allen Carr Fair-Play Ödülü'nün sahibi McCann Erickson oldu. "Kaybederken de kazanabileceğini" gösteren McCann Erickson sporda erdemli olabilmenin en güzel örneğini ortaya koymuş oldu. Bu değerli ödül McCann Erickson takım kaptanı Ceyhan Baka'ya final maçının üst klasman hakemi Volkan Bayarslan tarafından verildi. Bu ödülle birlikte Allen Carr Sigarayı Bırakma Semineri de McCann Erickson'lu oyuncuların oldu.

British House Gol Krallığı
Daha ilk hafta yaptığı hat-trick aslında krallık yarışında ne kadar iddialı olduğunu gösteriyordu Hakan Şanlı'nın. Ligin sonunda rakip filelere 27 gol göndererek British House Gol Krallığı Ödülü'nün kazanmayı başardı. Takımı Ford Otosan'ın şampiyonluğunda önemli bir katkı sağlayan Hakan Şanlı'ya ayrıca British House'dan ücretsiz İngilizce eğitimi armağan edildi.    

Lotto En Değerli Oyuncu
Grup maçlarında kalesinde gördüğü üç gol sonrası eleme maçlarında kalesini gole kapatan Alpaslan Atalayın Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin en değerli oyuncusu olmayı başardı. Sadece kurtarışlarıyla değil aynı zamanda bir kaptan olarak takımının gerçek lideri olmayı da başaran usta eldiven tüm oyuncuların alkışları altında Lotto MVP ödülünü, Arçelik Bilişim Teknolojileri Grup Yöneticisi Aykut Demirtaş'ın elinden aldı.

Altın Karma
Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nde 2013 sezonunda gösterdikleri performansla Altın Kadro'da yer almayı başaran 7 Altın Adam belirlendi. Altın karma oyuncularına plaketlerini ve hediyelerini Arkas Marport yöneticilerinden Ertürk Çalık taktim etti. İşte Altın Karma; kalede Alpaslan Atalayın (Ford Otosan), Serkan Karadeniz (Arçelik), Kerem Taşezen (Finansbank), Şeref İnce (Borsa İstanbul), Erkan Kurtul (Arkas Marport), Cenk Aydın (Arçelik), Hakan Şanlı (Ford Otosan).

Takım Ödülleri
Bireysel ödüllerin ardından takım ödüllerine geldi sıra… Önce Şirketler Ligi'nin gediklisi Finansbank'a dördüncülük plaketi takdim edildi. Sadece Halı Saha Ligi'nde değil aynı zamanda 11x11 futbol önceki yıllarda futsalda da madalyayı boynuna geçirmeyi başarmış Finansbank Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'ni madalyasız kapatsa da oyunu ve rakip takımlara yönelik olumlu yaklaşımıyla alkışları hak ediyordu. Ardından Arkas Marport'a sahneye davet edildi. Takım olmanın ne demek olduğunu oyuncusu, teknik adadmı, yöneticisi ve izleyicisiyle her maç yine yeni yeniden gösteren Arkas Marport bronz madalyanın sahibi olmayı başardı.

Gümüş Madalya Arçelik'in
Penaltı atışları sonrası kazandığı maçlardaki mücadeleci futbolu belki de finale giden yolun anahtarıydı.. Asla vazgeçmeyen ruhuyla herkesin takdirini kazanan Arçelik'li oyuncular futbolun sadece fiziksel bir oyun olmadığını aynı zamanda zihinsel açıdan da güçlü olmak gerektiğini gösterdi herkese… Önceki yıllarda Şirketler Ligi'nin diğer kategorilerde finaller oynamış, şampiyonluklar yaşamış Arçelik sezonu yine madalyayla kapatmayı başardı.

Şampiyon Ford Otosan
Daha ilk maçından itibaren, futbolun gerektirdiği neyse onu her maçında fazlasıyla ortaya koyan Ford Otosan Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin şampiyonu olmayı başardı. Fazlasıyla hak ettiği şampiyonluk kupası için sahneye davet edildiklerinde en güçlü alkışlar onlara geliyordu. Bir takım düşünün ki doktorundan teknik adamına yöneticisinden yedek oyuncusuna başarı için %100'ünü veriyor… Bu birliktelik güzel bir oyunla birleşince de şampiyonluk Ford Otosan'ın oluyordu. Altın madalyaların ardından sıra ligin en önemli anı geldi… Ford Otosan Kocaeli Fabrikalar Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Günel'in elinden aldıkları şampiyonluk kupası Ford Otosan'lı oyuncuların elinde, konfeti yağmuru altında yükselirken harcanan emeğin, gösterilen mücadelinin karşılığının alınmasıyla tüm oyuncuların yüzünde haklı bir gurur ve yorgunluğa ragmen mutluluk okunuyordu.

Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin ilk yılında mücadele eden tüm takımlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, 'Kurumsal Profesyonelliğim Sportif Performansla Buluştuğu Şirketler Ligi'nin Büyülü Atmosferi'nde yeniden buluşmayı diliyoruz.

Ödül Töreni