Bronz Madalya Arkas Marport’un

Bronz Madalya Arkas Marport’un
26.11.2013

Bronz madalya mücadelesinde Arkas Marport ile Finansbank karşı karşıya geldi. Maçın sonunda galip gelen ve bronz madalyaya uzanan takım Arkas Marport oldu.

Yarı final karşılaşmalarında istediğini alamayan iki takımın üçüncülük maçı karşılıklı ataklarla başladı.

Daha henüz maçın ilk dakikaları oynanırken 2. Dakikada Finansbank orta alanda serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Cem Pehlivan ceza sahasına topu sert gönderdi ceza alanı içinde Gökhan Doğru'nun şık topuk vuruşu ağlara gitti (0-1). 15. dakikada Arkas Marport'da Beyhan Dağlı ceza sahası dışından çok sert vurdu, doksana giden topu kaleci Soner Kara aynı güzellikte kornere çeldi. İlk yarıda son anlar oynanırken Finansbank'da Cem Pehlivan orta alanda kaptığı topla ilerledi ceza sahası önünden yaptığı vuruşta top filelerle buluştu (0-2). 25. dakikada gelen bu golle 2-0 öne geçen Finansbank ilk yarıya da bu sonuçla gitti.

İkinci yarıya daha organize ataklarla başlayan Arkas Marport'da 30. dakika oynanırken sol kanattan Erkan Kurtul içeriye ortaladı, Erdi Aras gelişine vurdu top auta çıktı. 32. Dakikadaki Arkas Marport atağında Beyhan Dağlı ceza sahasına gönderdiği topa Erdi Aras topukla ağlara göndererek farkı bire indirdi (1-2). Bu golden yalnızca 2. dakika sonra yine gelişen Arkas Marport atağında ligin başarılı golcülerinden Erkan Kurtul sol çaprazdan ceza alanına yaklaştı sert vurdu top ağlara gitti (2-2). Bu golle Arkas Marport skorda ve  oyunda dengeyi kurmuş oldu. İzleyenler artık karşılaşmanın penaltı atışlarına gideceğini düşünmeye başlarken, 46. dakikada kazınılan serbest atışta Beyhan Dağlı'nın ara pasında Seyhan Güler topla buluştu Seyhan'ın ceza alanına ortasına Yusuf Onocak kafayı vurdu topu ağlarla buluşturdu şimdi durum 3-2.

Her iki takımın göze hoş gelen futbolu ve centilmence mücadelesi izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. İki ezeli rakibin mücadelesinde hakem mücadelede son düdüğü çalarak karşılaşmayı sonlandırdı. Bu sonuçla Bronz madalyaya uzanan takım Arkas Marport oldu.