Efsaneler "KEREM PEKÜNLÜ"

Efsaneler "KEREM PEKÜNLÜ"
26.09.2016

Efsaneler!in üçüncü konuğu, unutulmaz 3 numara... Sadece oyunuyla değil, duruşuyla ve kişiliğiyle de bu ligin örnek oyuncularından biriydi. O’nu izlemek gerçekten çok büyük bir keyifti...

1977 yılında Bursa’da doğdu. Voleybol antrenörü olan babasının teşvikiyle spora başladı ve babasıyla birlikte tesislere gidip gelirken voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi gibi çeşitli spor dallarında topun peşinden koşturdu. En büyük rakibi yol arkadaşı olan kardeşiydi.

Kaptan "Babamla birlikte gittiğim lig maçlarında ziyaret ettiğimiz soyunma odalarındaki Ben-Gay kokularının etkisiyle ilkokulda lisanslı olarak voleybol oynamaya başladım" diyor.

1988’de Bursa Anadolu Lisesi'ni kazandıktan sonra hem kulüp hem de okul karşılaşmalarında yer aldı. Bu dönemde Bursa Belediye Spor, Sönmez Filament, Bursa Spor ve Bosch kulüplerinde oynadı, bir çok il birinciliklerinin yanı sıra Türkiye dereceleri kazandı.

1995’te İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanarak İstanbul’a geldikten sonra Galatasaray Genç Erkek takımında yer aldı. O sene Genç Erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Sonraki sene 2. Lig takımlarından Maltepe Spor’a transfer oldu ve playoff oynayarak 1. Lig’e yükselme sevincini yaşadı.

Bir sonraki sene 1. Lig takımlarından Marmara Kolejine transfer oldu. Burada 4 sene boyunca unutulmaz anıları hayatına kattı. Zamanın en iyi oyuncularıyla karşılıklı oynamanın gururunu yaşadı. Fatih Toptaş, Ümit Hızal, Hakan Fertelli, Osman Babagiray, Ali Yılmaz, Levent Yuvacı gibi önemli isimlerle aynı formayı paylaştı, bir yandan da üniversiteler arası liglerde İTÜ’yü temsil etmeye devam etti.

2001’de mezun olduktan sonra iş yaşamı ağır basmaya başlayınca spor hayatında vites küçültmek zorunda kaldı. Uzun seneler 2. Lig’de Altınyurt’ta voleybolla olan aşkını sürdürdü. Vatani görevinde ise Hava Gücünü 2. Lig’de temsil eden voleybolcular kervanına katıldı. Sonrasında 3. Lig’de İTÜ’de, amatör kümede ise Göztepe ve Üniversal Spor Kulüpleri'nde voleybolun peşini bırakmadı.

Avea formasıyla 2012 yılında Fonex Şirketler Voleybol Ligi'yle tanıştı. Büyük kaptan 20 maçın 19'unda formasını başarıyla terletti. 3 kez üst üste şampiyonluk yaşarken 3 kez üst üste ligin
"En Değerli Oyuncusu" seçilerek kırılması güç bir rekora imza attı. 2015-2016 sezonu öncesi yaşadığı diz sakatlığı sebebiyle Türk Telekom olarak adı değişen takımına kenardan destek vermeye başladı.

Söz yine kaptanda "Finaller başta olmak üzere oynadığım tüm maçlardan büyük keyif aldım. 2015-2016 sezonunu 3. olarak tamamladık ve madalya kürsüsünde yerimizi aldık. Bir yandan da kadın voleybol takımımızı oluşturduk ve hem erkek hem de kadın takımıyla ligde yerimiz aldık.

Eşim Gökçe Pekünlü ile plaj voleybolu oynarken tanıştım ve çok yakında dünyaya gelecek kız çocuğumuzu sabırsızlıkla bekliyorum. Hayatımın her alanında büyük yer kaplayan sporun umarım kızım için de güzel planları vardır. Bir olimpiyat neden olmasın…"

Biz de gönlünden geçen bu güzel hayallerin gerçekleşmesi dileğiyle efsanemize muylu bir hayat diliyor, Şirketler Ligi ailesinin bir üyesi olduğu ve kendisini izleme keyfini bizlere yaşattığı için teşekkür ediyoruz.

Diğer Fotoğraflar