Yapı Kredi Bankası 3-0 THY

B Grubu’ndaki zirve mücadelesi nefes kesmeye devam ediyor. Yapı Kredi Bankası önemli virajı kayıpsız dönerek grup liderliği şansını sürdürdü.

Yapı Kredi Bankası 3-0 THY
13.10.2024

Müsabaka Yapı Kredi Bankası servisi ile başlandı ve günün ilk sayı servisi kulllanan Merve ile geldi. Maçın ikinici sayısı için uzun rally oynandı kazanan Yapı Kredi Bankası oldu. THY aradığı sayıyı bulduğunda skor 4-1 olmuştu. Önce Ebru sonra Zeynep’in etkili sevisleri Merve’nin dörtten hücumları ve iyi takım savunmasına karşın THY  basit hatalar yapmaya devam etti. Skor 13-3 olunca ilk mola geldi. Mola sonrası Buse THY’ye nefes aldırdı. THY blok ve servis sayısıyla seri yakaladı, Merve seriyi sonlandırdı. (13-7). İrem’in serivisleri sonrası fark inince (17-13) Yapı Kredi Bankası mola istedi. İrem servislerine devam ederken avantaj topları Buse ile sonlandıran THY farkı kapattı (17-16). İrem’den bir ace daha geldi ve skor 17-17 oldu.Yine çok uzun bir rally oynandı. Buse’nin vuruşu bu sefer auta gitti (18-17). Toparlanan Yapı Kredi Bankası fakı üçe çıkarınca THY son molasını kullandı (20-17). Yapı Kredi Bankası da tekrar oyuna giren Zeynep servileri ile öne çıktı ve skor 24-18 geldi. Zeynep ace ile seti bitirdi 25-18.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Aslı blok sayısının ardında servise geçti, üst üste sayılarla skoru 5-2’ye taşıdı. Melody seriyi sonlandırdı. Merve, Buket, Zeynep’le üçlü hücum turuna geçen Yapı Kredi Bankası skoru 7-3 yaptı. Fark bir kapandı bir açıldı, skor 11-7 oldu. 14-7’de THY molasını istedi. Mola Yapı Kredi Bankası’nın hızını kesmedi (18-8). Seti domine eden Yapı Kredi Bankası maçta 2-0 öne geçti (25-14).

Üçüncü sette ikinci sette olduğu gibi karşılıklı sayılarla başladı. Az hata yapan Yapı Kredi Bankası skoru 5-2 yaptı. THY rakibini bloklarla durdurmaya çalıştı ancak blok auttan gelen sayılarla durum 7-2 oldunca THY erken mola aldı. Buse art arda arda servislerle THY’ye nefes oldu (10-6). Servis karşılığı Yapı Kredi Bankası’nın Buket’inden geldi skoru 16-6’ya taşıdı. Kaçan servis sonrası Aslı Dağlar ile seriye başlayan THY Funda’nın servisleriyle farkı eritince bu sefer molayı Yapı Kredi Bankası istedi (16-11). Aslıhan ortadan hücumla 5 sayılık servis serisini sonlandırmayı başardı (17-12). Üst üste gelen Melody sayıları Yapı Kredi Bankas’nı ikinci kez molaya zorladı, mola sonrası Melody yine sahne aldı (18-17). İrem sete dengeyi getirdi (18-18). Zeynep plasesiyle tekrar farkı ikiye çıkardı (21-19). Bir plase de Ebru’dan geldi, Çağlar Yüzüak son molasını istedi (22-19). Merve ikiden boşluğu iyi gördü ve Yapı Kredi Bankası maç için servis attı. Zeynep vurdu blok aut oldu ve Yapı Kredi Bankası set vermeden kazandı (25-20).

Fotoğraf Galerisi