Süper Finale Süper Hakem

Süper Finale Süper Hakem
16.02.2012

Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi nin final maçını CEV Cup ve Chalange Cup müsabakalarında görev alan uluslararası hakemimiz Dr. Nurper Özbar yönetecek.


1978 yılında İstanbul'da doğan Dr. Nurper Özbar 1999 yılında  Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Antrenörlük Bölümü'nden okul birincisi olarak mezun oldu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Yüksek Lisansını 1999–2002 yılları arasında, Doktorasını 2002-2007 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış, uluslararası sempozyumlarda sunulmuş birçok makalesi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan "Çocuğunuz için Futbol" kitabı bulunmaktadır. "UEFA B" lisanslı futbol antrenörü ve A Klasmanı Uluslararası voleybol hakemidir.

Uluslararası arenada, CEV Cup ve Chalange Cup müsabakalarında şimdiye kadar 8 maç yönetmiştir. Ayrıca 2011 genç bayanlar ve yıldız bayanlar Avrupa şampiyonası müsabakalarında görev almış her iki şampiyonada da yarı final yönetmiştir. Bunların dışında çeşitli Balkan Şampiyonalarında da hakem olarak görev almıştır. Türkiye Aroma 1. Liglerinde 2011-2012 sezonunda şu ana kadar 13 Baş Hakemlik 1 Yardımcı Hakemlik yapmıştır.

19 Şubat Pazar günü ise Vodafone ve Mercedes-Benz Türk arasında oynanacak Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi finalinde Baş Hakem olarak görev yapacak.