Kupa, A Milli Voleybol Takım Kaptanı Esra Gümüş’ten

Kupa, A Milli Voleybol Takım Kaptanı Esra Gümüş’ten
21.02.2012

Bu spor kadınlara ne kadar da yakışıyor dedirten 20 maçlık voleybol keyfi ödül töreniyle sona erdi. KPMG madalya alamadı ama ilk dörde girmeyi başardı. Bronz madalyayı Turkcell kazanırken, gümüş madalya Vodafone a gitti. Daha önce erkekleriyle aynı sahada şampiyonluk sevinci yaşayan Mercedes-Benz Türk, kadınlarıyla da kupaya uzanan takım oldu. Törende bireysel ödüller de alkışlar eşliğinde sahiplerini buldu.


Ödüller Sahiplerini Buldu
Sponsorlara gönderilen alkışların ardından bir büyük alkışta sezonun başından buyana başarıyla düdük çalan TVF hakemlerimize gitti ve ödüllere geçildi.

İlk olarak Hocaların Hocası Sami Akgün final maçı anasına uluslararası hakemimiz Nurper Özbar'a plaketini takdim etti. Ardından Fonex Şirketler Voleybol Ligi'nin en değerli ödüllerinden biri olan Fair Play kupasını vermek için sahaya oyuncuların mücadelesinden dolayı haklı bir gurur yaşayan Vodafone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray davet edildi. GlaxoSmithKline fair play kupasını Timuray'dan aldı.

Bireysel Ödüller
"voleybolunsesi.com En İyi Pasör Çaprazı" seçilen Merve Korkut'a plaketini TVF İl Sorumlusu ve voleybolunsesi.com editörü Zeliha Işık takdim etti. Merve Korkut aynı zamanda CEV Şampiyonlar Ligi maçına voleybolunsesi.com'dan üç bilet kazandı.

"Allen Carr's En İyi Orta Oyuncu" Turkcell'den Gözde Salihoğlu,

"Lig Radyo En İyi Baş Smaçör" KPMG takımından İpek Arkaya seçilirken başarılı sporcular plaketlerini Türk Medya İş Geliştirme ve Pazarlama Koordinatörü Sarp Kural'dan aldılar. Gözde Salihoğlu Allen Carr's Türkiye'den sigarayı bırakma semineri kazandı. İpek Arkaya ise Lig Radyo'nun frekansı nedir? Sorusuna tribünlerinde desteğiyle 92.3 olarak doğru cevap verince tuttuğu takımın süper lig maçına iki bilet kazandı.

Keyifle devam eden ödül töreninde "S.O.S International En İyi Libero" ödülü Vodafone'dan Tuğçe Çetinkaya'ya gitti. Çetinkaya S.O.S International Pazarlama Sorumlusu Deniz Aytekin'den hem plaketini hem de S.O.S üyelik kartını aldı.

"Sportstv En İyi Pasör" ödülünü iki oyuncu paylaştı. Vodafone'dan Senem Türker ve Mercedes-Benz Türk'den Nazlı Karteper ortaya koydukları performansla bu ödülü hak etmişti. Mercedes-Benz Türk Bölüm Müdürü Rudolf Lenerj iki oyuncuyu da kutlayarak plaketi takdim etti.



Sıra Kupa ve Madalyalarda

KPMG dördüncülük plaketini, Turkcell ise plaket ve madalyalarını milli takıma otuzun üzerinde oyuncu yetiştiren, voleybol camiasında "Sami Baba" diye anılan Sami Akgün'ün elinden aldılar.

Tüm müsabakalarında başarılı maçlar çıkaran ve namağlup finale gelen Vodafone gönüllerdeki yerini çoktan almıştı. Bir kazanan olacaktı ve tie-break setinde maçı kaybeden "Kırmızı" gümüş madalyanın sahibi oldu. Vodafone'a madalyasını eski milli voleybolcumuz ve aynı zamanda Turkcell'in antrenörlüğünü yapan Emrah Aksoy taktı.

Sıra şampiyona gelmişti ama öncesinde merakla beklenen bir başka ödül anons edilecekti. "British English En Değerli Oyuncu" ödülü...

Ödülü vermek üzere 250 kere milli formayı giyen, Avrupa üçüncüsü A Milli Kadın Voleybol Takım Kaptanı Esra Gümüş büyük bir alkışla sahneye davet edildi. Ödül öncesinde duygularını dile getiren Gümüş "iki takımı da kutladığını ve izlerken büyük bir heyecan yaşadığını" dile getirirken milli takımın şimdiki ilk hedefinin olimpiyatlar olduğunu belirtti.

"British English En Değerli Oyuncu" şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ve finale damgasını vuran Işıl Abeş seçildi. 

Işıl Abeş ödülün ardından takım arkadaşlarının yanına dönerken tüm takım oyuncularının sabırsızlıkla gözü kupadaydı. Tezahüratlarla şampiyonluk panosunun arkasındaki yerlerini aldılar. Esra Gümüş madalyanın ardından kupayı takdim ederken sevinç doruğa çıktı.

Turnuvaya katılan tüm takımlara bizleri yalnız bırakmayan voleybolun ünlü simalarına, sponsorlarımıza, tribündeki yerlerini alarak takım ayırmadan ve Fair Play ruhunu kaybetmeden coşkularını sahaya yansıtan tüm seyircilere teşekkür ediyoruz...