Kazanan "Kırmızı"

Kazanan "Kırmızı"
12.12.2011

Tüpraş karşısında daha az hata yapan ve file önündeki oyuncularını iyi kullanan Vodafone sahadan 3-0 galip ayrıldı. Tüpraş lige mağlubiyetle başlasa da sahadaki arzusuyla kenar yönetimine umut verdi.

Maç Vodafone servisiyle başladı,  ilk sayı Tüpraş'ın oldu.  Karşılıklı sayılar ilk teknik molaya kadar devam etti ve Tüpraş molaya 8-7 önde girdi. Moladan sonra yaşanan uzun rally sonunda Vodafone eşitliği sağladı 8-8. Yeşim Köprülü'nün etkili servisleriyle Tüpraş skoru 11-9'a taşıdı. Zor topta Mine Uslu'nun başarılı müdafaası Vodafone'u ateşledi.  Hücum dublajında kazanılan sayıyla skora denge geldi. Vodafone Burcu Karakaya ve Ayça Onur'un file önündeki performansıyla farkı üçe çıkartırken ikinci teknik molaya önde giren taraf Vodafone oldu (16-13).  İyi müdafaa yapmaya başlayan Vodafone takımı farkı açtı (19-14). İlerleyen bölümlerde aradaki fark üç sayıya kadar düşse de farkın kapanmasına izin vermeyen Vodafone ilk seti 25-18 kazandı.

İkinci sette karşılıklı sayıların verildiği ilk sayılarda rallyler oldukça uzun sürdü.  Oyun beraberliklerle devam ederken her iki takım da iyi mücadele örneği sergiliyordu ve skor 7-7'ye geldi.  Canan Çetinkaya'nın smacıyla Tüpraş ilk teknik molaya önde giren taraf oldu. Mola sonrası basit hataları değerlendiren Vodafone 9-8 öne geçti. Günsu Kızıltan'ın etkili servisinden sonra fark üç sayıya çıkınca Tüpraş molası gecikmedi.  İstediği oyunu sahaya yansıtamayan Tüpraş karşısında Vodafone iyi oyununu devam ettirince ikinci teknik molaya 16-9 önde girdi. Tekrar toparlanan Tüpraş üst üste sayılarla farkı eritmeyi başardı (21-19). Heyecanın arttığı dakikalarda Vodafone'lu oyuncular daha isabetli hücumlar yaparak seti 25-20 kazanan taraf oldu (2-0).

 

Üçüncü sette çekişmeli rallyler izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşatıyordu.  Geriden gelen Tüpraş Günsu Kızıltan'ın servisleriyle durumu eşitledi (5-5).  Üst üste gelen hataları iyi değerlendiren Tüpraş ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Moladan sonra Vodafone tekrar skora eşitliği getirdi (8-8).  Maç dengede giderken üst üste kazanılan sayılar Vodafone beş sayı öne geçirdi (16-11). Farkın kapanmasına izin vermeyen Vodafone üçüncü seti 25-18 kazanarak üç puanı alan taraf oldu.