Ford Otosan Çeyrek Final’de

A Grubu nda sıralama son maçla belli oldu. İki takım da direk çeyrek final vizesi almak için sahaya çıktı.Zorlu geçen setlerde maçı 3-0 kazanan Ford Otosan çeyrek finale yükselirken, Vodafone grubunu dördüncü tamamladı ve ikinci turda mücadele etmeye hak kazandı.

Ford Otosan Çeyrek Final’de
10.01.2012


Sahadaki tek kadın oyuncu Senem Türker'in servisiyle başlayan maçta ilk teknik molaya Vodafone 8-5 önde girdi.  Ford Otosan, Kıvanç Canalkın'ın dokuz kez üst üste kullandığı etkili servislerinin yanı sıra yaptığı hücum organizasyonlarıyla önce 9-9'da rakibini yakaladı ardından teknik molaya 16-9 önde girdi.  Toparlanan Vodafone Özgür Toroman'ı n kenardan yaptığı hücumlarla farkı eritti (20-18). Mola alan Ford Otosan üst üste aldığı beş sayıyla ilk seti 25-18 kazandı.

İkinci set başında da Vodafone öne geçti. 5-2 geriden gelen Ford Otosan teknik molaya 8-6 önde girdi. Vodafone Lütfullah Kitapçı'yla üst üste servis kullanırken zaman zaman hücum varyasyonları yaparak keyifli sahneler izletti ve 12-10 öne geçmeyi başardı.  İkinci teknik molaya Vodafone 16-14 önde girse de Ford Otosan savunmadaki performansıyla oyunu tutmayı başardı ve 19-18 öne geçti. Üst üste gelen Ford Otosan sayılarıyla ilk sette olduğu gibi skor 25-18 oldu (2-0).

Üçüncü sette de diğer setlerde olduğu gibi zevkli bir mücadele vardı. Vodafone teknik molaya 8-7 önde giren taraftı.  9-9'ken yapılan bloklarla Vodafone 12-9 öne geçti. Bu setteki karşılıklı bloklar skora da yansıyordu.  Ortadan Özgür'ü ve Türker Karabat'ı daha etkili kullanan Vodafone ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Ford Otosan yine ikinci bölümde toparlandı ve yapılan basit hataları iyi değerlendirerek 18. sayıda Vodafone'u yakaladı. Blok üstünlüğünü tekrar eline alan Vodafone 20-18 öne geçti. 22-22'de yaşanan beraberlikten sonra farkı ikiye çıkaran Ford Otosan Saygın Töre'nin smaç sayısıyla maçın skorunu belirledi (3-0).