Avea 3 - 0 TEB

Avea 3 - 0 TEB
23.11.2014

Özellikle son seti müthiş çekişmeye sahne olan maçta Avea, TEB i 3-0 yenmeyi başardı. TEB sahadan mağlup ayrıldı ancak iki takımın da mücadelesi görülmeye değerdi. Tüm oyuncular tribünlerden maç sonu uzun süre alkış aldı.


İlk teknik molaya Avea 8-5 önde girdi. TEB 9. sayıda berberliği yakaladı. Kerem, Uğur ve Bora ile file üzerinde üstünlük kuramaya çalışan Avea'ya TEB'den yanıt  Yıldıray, Theo ve Şinasi'den geldi. Avea ikinci teknik molaya 16-12 önde girerken TEB'in mücadelesi setin zorlu geçeceğinin göstergesiydi.  Özellikle durumu 22-15'e getiren sayıdaki efor görülmeye değerdi. Oyunun son bölümlerinde Avea kontrolü eline aldı. Aydın'ın (TEB) müthiş plasesi sonrası Avea 'da Kerem'in vuruşu blok aut oldu ve set sona erdi (25-17).

İlk sette TEB'in zaman zaman basit hatalarla oyundan bir kopup bir geri döndüğünü izledik. Akıllı hücumların ardından yapılan basit hatalarla ikinci sette de üstünlük Avea'daydı. Yine uzun bir rally yaşandı, bu sefer Theo ile sayıyı alan TEB oldu (9-7). İkinci teknik molaya da Avea önde girdi(16-9). Set bitti derken üstü üste TEB sayıları geldi. Ancak  servis kaçınca Avea  25-18 kazandı.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Beraberlik serisi teknik molaya kadar devam etti.  Teknik molaya Avea 8-7 önde girdi. Hem savunmada hem de hücumda toparlanan TEB sete ortak oldu ancak sürekli servis hatası gelince berberlik devam etti (14-14). Aydın'la TEB öne geçti. Önce servis hatası ardından filede kalan topla Avea molaya 16-15 önde girdi. Mola sonrası TEB 19-16 öne geçti.  İki takımda seti almak için tüm enerjisini harcıyordu (23-23).  Mehmet vurdu, bloktan sahada kaldı (TEB 24-23). File hatası 24-24. Kerem'in sayısıyla Avea bir kez daha öne geçti. Servis sayısıyla müthiş set 26-24 Avea üstünlüğüyle sona erdi.