Anadolu Sigorta Üç Puanla Tanıştı

Anadolu Sigorta Üç Puanla Tanıştı
19.12.2011

A Grubu nda Anadolu Sigorta - Ford Otosan mücadelesinde Anadolu Sigorta üç puanın sahibi oldu.

Anadolu Sigorta servisiyle başlayan maçın ilk sayıları uzun süren rallyler sonucunda gelince izleyenler kaliteli bir mücadeleye tanık olacaklarını anlamıştı. Her iki takımda voleybolun pozisyon güzelliğini yaptıkları varyasyonlarla gösteriyordu. Skor dengede giderken ilk teknik molaya 8-6 önde giren taraf Anadolu Sigorta oldu. Molan sonra Ford Otosan 9. sayıda beraberliği yakaladı ardından iki farklı öne geçmeyi başardı.  Dengeyi bulan Anadolu Sigorta Volkan Adaş'ın etkili servisleriyle 14-11 öne geçti. Harun  Ceren'in etkili hücumu ve Emrah Ağca'nın servis sayısıyla teknik molaya önde giren taraf yine Anadolu Sigorta oldu. İlerleyen bölümlerde Kıvanç Canalkın'ın servisleriyle seri yakalayan Ford Otosan farkı eritirken oyun tekrar Anadolu Sigorta lehine döndü ve 21-16'da Ford Otosan molası geldi. Sahadaki tek kadın oyuncu Pelin Güzelocak'ın serviste ve oyundaki etkinliği seti 25-17 Anadolu Sigorta galibiyeti ile sonuçlandırdı.

İkinci set başında sayılar üst üste Anadolu Sigorta hanesine yazılırken (3-0) Saygın Töre'nin blok auttan kazandırdığı sayı ve Celalettin Ahıshalı'nın plasesiyle fark bire indi. Beraberlikler serisi bu set başında da yaşanırken Harun Ceren'in smaç sayı Anadolu Sigorta'yı teknik molaya 8-7 önde soktu.  Pelin Güzelocak'ın blok sayısı ve Serdar Eyüboğlu'nun akıl dolu plaseleriyle skor 18-15'e geldi. Ford Otosan'ın bu sayıda aldığı mola amacına ulaştı. Mola sonrası Ford Otosan savunmadaki mücadelesi ve kritik dakikalarda aldığı sayılarla skoru 21-21 yaptı. Anadolu Sigorta skor eşitlenince molayı aldı. Mola sonrası Serdar Eyüboğlu'nun bloğu Anadolu Sigortaya önemli bir sayı kazandırdı. Pes etmeyen Ford Otosan tekrar eşitliği sağladı. Zorlu mücadele 26-26'ya kadar devam etti. Avantaj topunu istediği gibi değerlendiremeyen Ford Otosan bir sonraki topu da auta vurunca set 28-26 Anadolu Sigorta'nın oldu.

Harun Ceren'in hücumuna etkili blok yapan Celalettin Ahıshalı üçüncü setin ilk sayısını Ford Otosan'a kazandırdı. Sete fırtına gibi başlayan Ford Otosan skoru 6-2'ye getirdi ve Anadolu Sigorta molası geldi. Mola sonrası oyun tersine döndü ve Emrah Ağca'nın üst üste bloklarıyla skor 6-6 oldu. Oyuna Serdar Eyüboğlu'nun servisleri de eklenince ilk teknik molaya Anadolu Sigorta önde girmeyi başardı (8-6). Emrah Ağca'yı ortadan iyi kullanmaya başlayan Anadolu Sigorta farkı korudu.  Ford Otosan maçtan kopmuyor ve set  18-15 devam ediyordu.  Anadolu Sigorta'nın üst üste yaptığı basit hatalarla skor 18-18 oldu. Beraberlik serisi 24-24'e kadar devam etti. Maçta 2-0 önde olan Anadolu Sigorta seti 26-24 kazanarak sonucu belirledi.