Türk Telekom 3-0 Eczacıbaşı Topluluğu

Türk Telekom 3-0 Eczacıbaşı Topluluğu
25.11.2023

İki ekip de sete karşılıklı sayılarla başladı. Türk Telekom'un etkili hücumlarına karşılık Eczacıbaşı'nın başarılı savunması maçın dengede gitmesine sebep oldu. Takibini sürdürmesine rağmen öne geçemeyen Eczacıbaşı ilk molasını tabela 14-10'u gösterirken kullandı. Mola dönüşü istediğini bulamayan Eczacıbaşı, Özge'nin servise geçmesinden sonra farkın açılmasına engel olamadı ve durum 17-10'a kadar geldi. Takım olarak iyi başladıkları setin kopmasını istemeyen Eczacıbaşı antrenörü Birsen Bora ikinci mola hakkını da kullandı. Yakaladıkları momentumu kullanmasını iyi bilen Türk Telekom skoru 23-13'e kadar taşıdı. İstikrarlı oyununu set sonuna da taşıyan Türk Telekom ilk setten galip ayrılan taraf oldu (15-25). 

İkinci sette ilk sayıyı takımına kazandıran isim güzel smacıyla Aslıhan oldu. İlk sette olduğu gibi Özge'nin servisleriyle farkı açan Türk Telekom durumu 5-0 yaptı. Set başında yeterli direnci gösteremeyen Eczacıbaşı ilk molasını aldı. Mola sonrasında Türk Telekom'un servis hatasının ardından Eczacıbaşı aradığı sayıyı buldu. Avantaj toplarını değerlendirmesini bilen Türk Telekom farkı 9 sayıya kadar taşıdı (11-2). Gidişata dur demek isteyen Eczacıbaşı ikinci molasını da istedi. Birsin'in havuzdaki boşluğa gönderdiği plasesinin ardından skor Türk Telekom lehine 13-3 oldu. Bir an olsun performansı düşmeyen Türk Telekom, hücumdaki üstünlüğü ile skoru 24-8'e kadar getirdi. Eczacıbaşı son sayıda direnerek Türk Telekom'un set sayısını kazanmasına iki kere engel olmasına rağmen servis hatasından sonra gelen sayıyla ikinci setin kazananı Türk Telekom oldu (25-10).

Toparlanmasını bilen Eczacıbaşı üçüncü sette iyi bir başlangıç yaptı. Hemen karşılık veren Türk Telekom 4-2 öne geçti. Eczacıbaşı'nın etkili oyunu farkın açılmasına engel oldu (7-7). Setin ilk molası hücumda istediğini alamayan Türk Telekom'dan geldi. Mola dönüşünde güzel hücum eden Eczacıbaşı tabelada üstünlüğü sağladı (7-8). Geriye düşmesine rağmen sakin kalan Türk Telekom topları iyi dağıtarak sonuca gitti ve skoru 14-10'a taşıdı. Skorun 16-11'e gelmesine engel olamayan Eczacıbaşı çareyi mola almakta buldu. Türk Telekom'un güzel oyununa mola da etki edemedi ve performansını giderek arttıran Türk Telekom set vermeden maçı kazanmasını bildi (25-19).

Grup liderliğini sürdüren Türk Telekom'da Eda 14 Aslıhan 10 sayıyla oynadı. Eczacıbaşın'da yer alan Çiğdem eski takımına ve dostlarına karşı sahaya çıktı.

İstatistik

 

Diğer Fotoğraflar