Şampiyon "Ford Otosan"

Şampiyon "Ford Otosan"
04.03.2024

"Sen Varsan Başarı Bizim" Ford Otosan!

Müsabaka heyecanı maç başlamadan oyuncuların isimleri okunurken tribünleri sarmaya başladı. Merakla beklenen final maçı Uluslararası hakemimiz Ramazan Çevik'in düdüğüyla start aldı. Ford Otosan şampiyonluğu ne kadar istediğini gösterircesine bir oyun ortaya koydu ve skorda 1-5 öne geçti. Maça hayal ettiği gibi başlayamayan Ekol Lojistik ilk molasını aldı. Mola dönüşünde mücadele dozajını arttıran Ekol Lojistik hem savunmada çıkardığı toplarda hem de etkili servisleriyle farkı kapattı (4-6). Voleybolseverlere harika sahneler izleten ralliyi bitiren isim iki numaradan sert smacıyla Azizbek oldu (5-6). Mola sonrasında Levent Yuvacı'nın sihirli dokunuşunun hissedildiği Ekol Lojistik takımı skoru kendi lehine çevirmeyi başardı (8-6). Bir süre bocaladıktan sonra iyi toparlanan Ford Otosan etkili hücumlarla ibreyi yeniden kendi tarafına çevirdi (11-9). Emirhan'ın fileye temas eden servisini iyi çıkaran Harun'un pasında Alper doğrudan sayıya gitti (14-11). Kıran kırana geçen mücadelede karşılıklı servis hatalarının ardından tabela 16-17'yi gösterdi. Mükemmel rallilere sahne olan maçta yine bir rallinin ardından Furkan'ın vurduğu top auta çıktı (17-19). Ekol Lojistik setteki ikinci molasını istedi (17-20). Mola dönüşünde iyi oyununa kaldığı yerden devam eden Ford Otosan Çağatay'ın öldürdüğü topla 18-22 öne geçti. Çağatay'ın vurduğu topta hakem Ramazan Çevik GDS istedi ve topun dışarıda olduğu görüldü. GDS'den sonra bir sayı daha uzayan maçta Ekol Lojistik servis hatası yapınca büyük finalde ilk setin kazananı Ford Otosan oldu (19-25). 

İkinci setin başında da iki takım bizlere finale yakışır kıyasıya bir mücadele izletti. Maçta denge bir o takım lehine bir bu takım lehine kırıldı. İki takımın da hırsını sahaya yansıttığı dakikalar 5-5'le geçildi. Kritik anda sahneye çıkan Harun gelen pası çok iyi bitirdi ve takımını öne geçirdi (6-7). Çağatay'ın mükemmel uzandığı topta sayıyı getiren isim dört numaradan net hücumuyla Hazar oldu (10-13). Ford Otosan, Ekol Lojistik'in molasına rağmen ritmini kaybetmedi ve Alper'in bulduğu sayı ile skoru 10-15'e taşıdı. Ford Otosan'ın farkı açmaya başladığı dakikalarda kendine gelen son şampiyon Azizbek ve Emirhan skoru 15-18'e getirdi. Ford Otosan Ekol Lojistik'in hızını kesmek için mola istedi. Furkan'ın etkili servisleri ikinci sette Ekol Lojistik için çıkış noktası oldu. Furkan'ın etkili servislerinden doğan pozisyonları iyi değerlendiren Ekol Lojistik maçta dengeyi sağladı (18-18). Maça denge gelmesinin ardından sakin kalmayı başaran Ford Otosan doğru hücumlarla sayıya gitti (19-21). Ekol Lojistik kolay kolay seti bırakmayacağını gösterdi (21-21). Ford Otosan karakterini  ve şampiyonluk için ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Başabaş geçen sette yine sağ çıkmayı başaran taraf Ford Otosan oldu (22-25).  

Nefes kesen iki setin ardından tamam mı devam mı seti karşılıklı sayılarla başladı (2-2). Çağatay'ın üst düzey performansının yanısıra topları da çok iyi dağıtan Ford Otosan skor avantajını ele geçirdi (5-8). Ekol Lojistik'in anlık hatalarını çok iyi değerlendiren Ford Otosan Mehmet'in ortadan hücumu ile skoru 10-15 yaptı. Kupanın bir ucundan tutan Ford Otosan yakaladığı rüzgar ile farkı giderek arttırdı (10-17). Ford Otosan'ın her topa atlayan kararlı tavrı izleyenlerden alkış topladı. Ford Otosan set sonunda rehavete kapılınca Ekol Lojistik farkı kapatmaya başladı (16-23). Antrenör Nahit Yenigün hemen maça müdahale etti ve mola istedi. Mola dönüşünde istediği sayılara ulaşan Ford Otosan maçı kazanmayı başardı ve şampiyonluğu doyasıya kutladı. 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar