Türk Hava Yolları Uçuşa Devam Ediyor

Türk Hava Yolları Uçuşa Devam Ediyor
17.02.2024

Perdeyi Tolga'nın ikiden hücumuyla açan THY yakaladığı seriyle skoru 4-0'a taşıdı. Köşede Burak oratadan Emir'le sayılar bulan THY farkı korudu (7-3). Yüksekten vurdukları smaçlarla sayılar bulan Türk Hava Yolları'nı durdurmak isteyen Anadolu Sigorta ilk molasını istedi (12-7). Türk Hava Yolları moladan etkilenmedi ve kalkışını sürdürdü (20-9). Blokları ile Anadolu Sigorta'ya geçit vermeyen Türk Hava Yolları ilk seti kazanarak maçta 1-0 öne geçti (25-11). 

İlk setin kaybının ardından ikinci sete hem hücumda hem de savunmada daha iyi başlayan Anadolu Sigorta skor üstünlüğünü ele geçirdi (2-5). Çağlar'ın güzel bloğu Türk Hava Yolları'nın rakibini yakalamasını sağlayan sayı oldu (6-6). Emrah'ın etkili servisleri ve takım savunmasının kalitesinin yükselmesinden sonra Anadolu Sigorta üstünlüğü yeniden yakaladı (7-11). Türk Hava Yolları, Anadolu Sigorta'nın başarılı performansına Alperen'in sayıları ile karşılık verdi (13-14). Anadolu Sigorta'yı yeniden ateşleyen unsur aldığı mola oldu. Moladan sonra seri yakalayan Anadolu Sigorta skoru 13-17'ye getirdi. Çağlar-Tolga iş birliğinden sayılar üretemeye başlayan Türk Hava Yolları sette öne geçmeyi başardı (19-18). Kaptan Emrah'ın boy avantajını iyi kullanan ve blokta üstünlüğü yakalayan Anadolu Sigorta yeniden öne geçmeyi başardı (20-21). Tolga uzak köşeyi mükemmel gördü ve set sonlarında skora yeniden denge geldi (22-22). Bir o tarafa bir bu tarafa giden sette iki takımın da aldığı güzel sayılar voleybolseverlere keyifli anlar yaşattı. El yakan son toplarda hata yapan Türk Hava Yolları oldu ve Anadolu Sigorta maça denge getirmeyi başardı (25-27). 

Üçüncü setin başında penaltı ve avantaj toplarını çok iyi değerlendiren Anadolu Sigorta skor üstünlüğünü ele geçirdi (0-3). Geçen yılın finalisti Türk Hava Yolları, maçtan düşmedi ve oyuna ortak olmaya başladı. Burak'ın 4 numaradan vurduğu güzel smaç ile skorda öne geçmeyi başardı (7-6). Emir ardından Çağlar'ın sayısıyla Türk Hava Yolları sette ilk kez üç farkla öne geçti (10-7). Avantajı yakaladıktan sonra oyununu da ileriye taşıyan Türk Hava Yolları Emir'in de hücum katkısıyla farkı arttırdı (17-8). İkinci setin kaybının ardından daha garanti sayılara giden Türk Hava Yolları üçüncü seti kazandı (25-11). 

Dördüncü sete takım halinde çok iyi başlayan Türk Hava Yolları 5-0'lık seri yakaladı. Anadolu Sigorta dengeyi sağlamak için erken bir mola aldı. Anadolu Sigorta, Kaptan Emrah'ın ortadan hücumlarıyla oyunda kalmaya çalıştı (11-5).  Burak yüksekten gelen topa çok iyi yükseldi ve sert bir smaçla sayıyı buldu (16-9). Türk Hava Yolları setin kontrolünü elinden bırakmadı ve set sonuna önde girdi (22-17). Maç boyu üstünlük sağladığı blokları devreye sokunca Anadolu Sigorta farkı azalttı (23-20). Türk Hava Yolları set sonunda hata yapmadı ve maçı kazanmayı başardı (25-20). 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar