TEB Güzel Oyununu Galibiyetle Süsledi

TEB Güzel Oyununu Galibiyetle Süsledi
29.11.2014

İlk maçını kaybeden ama bu lige hazırım diyen TEB ikinci maçında Doğuş Otomotiv le karşılaştı ve sahadan zaferle ayrıldı.


Sezon başında ameliyat olarak bu sezona veda eden Doğuş Otomotiv'in değerli oyuncusu Umut Şimşek'e geçmiş olsun diyor ve önümüzdeki yıl sahada görmeyi arzu ediyoruz.

Maçta ilk servisi Doğuş Otomotiv attı. İlk sayıyı Akın'la TEB aldı. Farkı açan TEB teknik molaya da 8-4 önde girdi.  Skoru 10-5'e getiren uzun rally görülmeye değerdi. Burak'ın vuruşu auta gidince sayı TEB'in oldu. İkinci ekinci teknik mola 16-10 TEB üstünlüğüyle geçildi. Dört önemli oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkan Doğuş Otomotiv etkili oynayan TEB'i durdurmakta zorlandı. Seti bitiren sayı hatalı servisten geldi (25-16). Aydın takımını çok iyi yönlendirirken paslarını takım arkadaşları doğru şekilde değerlendirince TEB 1-0 öne geçti.

İkinci set çekişmeli başladı (3-3). Şinasi'nin sayılarına Akın'nın da servisleri eklenince TEB 8-4 öne geçti.  Burak'ın servisleri sonrası berberlik gelince (10-10). TEB molası gecikmedi.  İki tarafta ikinci teknik molaya önde girmek için tüm gücünü kullanıyordu (15-15). Aydın servisi dışarı atınca teknik molaya Doğuş Otomotiv önde girdi. Özcan'ın art arda servis sayılarıyla 19-15 oldu. Doğuş Otomotiv'e  Yıldıray dur dedi. TEB servis sayısıyla berberliği yakaladığında sayı yine Yıldıray'dan gelmişti (20-20). TEB 21-20 öne geçince bu sefer molayı Doğuş Otomotiv aldı. İkinci setteki müthiş çekişme devam etti (21-21).  Ayşegül TEB'i 23-22 öne geçirdi. Hakkı tekrar beraberliği getirdi. Doğuş Otomotiv defansındaki mücadele sayı olarak geri dönünce TEB molası geldi (24-23). Özkan'la Çağlar'ın ikili bloğuyla Doğuş Otomotiv durumu 1-1 yaptı (25-23).

Üçüncü set de ikinci set gibi karşılıklı sayılarla başladı (3-3). İlk teknik molaya 8-3 TEB önde girdi. Setin ilerleyen bölümlerinde TEB beraberliği sağladı ve skoru lehine çevirerek 16-15 ön geçti. Farkı açarak seti 25-20 kazandı ve durumu 2-1 yaptı.

Yine büyük çekişmenin yaşandığı setlerden birini izledik. Beraberlik serisi uzun süre devam ederken 8-8'den sonra Doğuş Otomotiv Çağlar'ın etkili servisleriyle farkı açtı (16-11). TEB bir önceki sette olduğu gibi geriden gelerek Toygun'nın akıl dolu plasesi ile öne geçmeyi başardı (20-19). Toygun arka alana attığı top dönmeyince TEB 24. sayısını aldı. Son sayıda servisle Toygun'dan geldi ve TEB maçı 3-1 kazandı (25-20).