Danone 3-2 Unilever

Danone 3-2 Unilever
04.05.2024

Maç zevkli rally'lerle başladı. Karşılıklı sayılarla geçen sette zevkli bir voleybol oynandı. Danone file önündeki etkinliği ile seti uzun bir süre önde götürdü. Unilever setin sonlarında açıldı ve seti lehine çevirmesini bildi (22-25).

Maçın ikinci seti karşılıklı alınan sayılar ile başladı. Mücadele seviyesi uzun rally'ler ile üst seviyeye taşındı. Uzun süre geride götürdüğü sette Unilever ardarda bulduğu sayılar ile öne geçmeyi başardı (9-10). Unilever setin ortalarına farkı açtı. Danone geç de olsa karşılık verdi. Unilever set için servise geldi Pelin'in önce hucüm ardından da servis sayısı ile Danone sete tutundu. Bir Unilever bir Danone'nin öne geçtiği setin uzatmasında Semih'in blok sayısı seti bitirdi, Danone maçta durumu 1-1'e getirdi (27-25).

Maçın üçüncü setine iyi başlayan Unilever takımı oldu ve setin ilk beş sayısını alarak öne geçti (0-5). Maçın başındaki şoku atlatan Danone Semih'in etkili oyunu ve bulduğu sayılarla farkı eritmeyi başardı ve beraberliği yakaladı (11-11). Setin ortasına doğru ivmeyi tekrar yakalayan Unilever ardarda bulduğu sayılar ile farkı 4'e çıkarmayı başardı (13-17). Setin son bölümün de oyunda ağırlığını hissettiren Danone üst üste bulduğu sayılar ile farkı 2'ye indirdi (21-23). Toparlanan Unilever hata yapmadı ve seti kazanmayı başardı (22-25).

Maçın dördüncü seti karşılıklı sayılarla başladı. Semih'in kullandığı etkili servisler ile maçta etkinliğini artıran Danone öne geçip farkı artırmayı başardı (10-6). Skor bir ara 19-11'e geldi. Pelin ve Semih etkili oyunları ile öne çıkan isimler oldu. Maça nokta koymak isteyen Unilever farkı eritmeye başladı (22-19). Servislerde etkili olmayı başaran Unilever bulduğu ardarda sayılar ile sete tutunmayı başardı (23-22). Danone etkinliğini kaybetse de kritik anlarda hata yapmadı ve seti kazanıp maçı tie break'e taşımayı başardı (25-23).

Final setinde her sayı için sonuna kadar mücade eden iki takım vardı. Set karşılıklı sayılar ile başladı. Her sayının değerli olduğu son sette Unilever yaptığı servis hatası ile 6-4 geriye düştü. Saha değişimine daha az hata yapan Danone önde girmeyi başardı (8-5). Saha değişimine önde giren Danone maçın sonlarına doğru yakalamış olduğu ivme ile farkı açmayı başardı (11-5). Unilever 14. sayıda rakibini durdurup farkı eritmeye başladı ve skor 14-7'den 14-11'e geldi. File teması sonrası maç sona erdi.

Kritik anlarda insiyatif alan Pelin'le birlikte Semih'in performansı Danone'ye iki puanı getirdi.

İstatistik

 

Diğer Fotoğraflar