Şişecam 1-3 Eczacıbaşı

Şişecam 1-3 Eczacıbaşı
11.11.2023

İki takım da ilk galibiyetlerini almak için sahaya çıktılar. Maç Eczacıbaşı'nın servisiyle başladı. İki takımın da dengeyi bozmayı başaramadığı ilk bölümde, karşılıklı servis hatalarından sonra durum 5-5'e geldi. Eczacıbaşı'nın arka arkaya bulduğu üç sayının ardından Şişecam ilk molasını istedi. Moladan iyi dönen Şişecam, sayıyı kazandı. Eczacıbaşı Elise'nin etkili servisleriyle birlikte farkı yavaş yavaş açmaya başladı, skor 7-13'e geldi. Eczacıbaşı'nın servislerine karşılık vermekte zorlanan Şişecam ikinci mola hakkını da kullandı. Mola dönüşünde oyuna denge getirmeyi başaran Şişecam, Esin'in zekice plasesiyle durumu 9-16 yaptı. Hücumda istikrarını bozmayan Eczacıbaşı, Şişecam'ın savunmadaki üstün gayretine rağmen son viraja 8 sayı önde girdi (12-20). Seti bırakmak istemeyen Şişecam, Eczacıbaşı'nın set sayısını almasına üç kez mani oldu. Set sayısına bir türlü ulaşamayan Eczacıbaşı ilk molasını kullandı. Moladan arzuladığı sayıyı alarak dönen Eczacıbaşı ilk setin kazananı oldu (18-25).

İkinci setin başında hücumdaki performansını savunmaya da taşıyan Eczacıbaşı sete hızlı bir giriş giriş yaparak, durumu 2-7 yaptı. Setin başında yaşadığı şoku hızlıca atlatmasını bilen Şişecam duruma denge getirdi. Farkın iki sayıya inmesinin ardından tabela 5-7'yi gösterirken Eczacıbaşı ilk molasını istedi. Moladan istediği gibi dönemeyen Eczacıbaşı, Şişecam'ın yakaladığı rüzgarı kesemedi ve Şişecam 9-8 öne geçti. Eczacıbaşı, geriye düşmesinin ardından çok iyi reaksiyon göstererek tekrardan öne geçti. Setin dengesinin tekrardan Eczacıbaşı lehine kırılmasını istemeyen Şişecam, ilk molasını kullandı. Mola dönüşü performansını arttıran Eczacıbaşı, savunmadaki üstün performansının ardından durumu 10-14'e taşıdı. Eczacıbaşı'nın seti koparmasına izin vermek istemeyen Şişecam ikinci molasını aldı. Moladan Sanem'in etkili servisleri ve sayılarıyla dönen Eczacıbaşı skoru 12-21'e yaptı. Oyuncu değişiklikleri ile setin kaderini değiştirmeye çalışan Şişecam antrenörü Mustafa Bolat, Eczacıbaşı'nın kazanmaya odaklanmış oyuncularını durduramadı. Eczacıbaşı setten 13-25 galip ayrılan taraf oldu (13-25). 

Karşılaşmanın üçüncü seti Tuğçe'nin ortadan smacıyla açıldı. Maçı bırakmaya niyetinin olmadığını gösteren Şişecam 3-0 öne geçti. Geriye düşmesine rağmen panik butonuna basmayan Eczacıbaşı, oyuna dengeyi getirdi (5-5). Heyecanın giderek arttığı maçta, uzun rallinin kazananı Esin'in plasesiyle Şişecam oldu. Oynanan oyunun kalitesinin çok yükselmesi, seyircilere harika dakikalar yaşattı. Git gelli geçen ilk bölümün ardından, ibre yavaşça Eczacıbaşı'na dönmeye başladı. Duruma hemen müdahale etmek isteyen Şişecam ilk molasını kullandı. İki takımın da konsantrasyonunun üst seviye olduğu mola dönüşü karşılıklı başarılı hücumlara sahne oldu (12-15). Eczacıbaşı'nın kaçtığı Şişecam'ın kovaladığı dakikalarda Ebru'nun etkili servisinde bulduğu ace sayısında skor 17-17 oldu ve denge geldi. Şişecam'ın yetişmesinin ardından bu sefer de molayı alan taraf Eczacıbaşı oldu. Moladan arka arkaya bulduğu iki sayı ile dönen Eczacıbaşı'na Şişecam'ın cevabı gecikmedi. Setin sonlarına yaklaşırken ağırlığını koymaya başlayan Şişecam son anlara 22-19 önde girdi. Maçı üç sette bitirmeyi isteyen Eczacıbaşı ikinci mola hakkını da kullandı. Eczacıbaşı, moladan sonra istediği reaksiyonu gösteremedi. Şişecam bu sette ortaya koyduğu karakter ve oyunla seti aldı (25-19). 

Dördüncü set iki takımın yaptıkları güzel hücumlar sonrasında buldukları karşılıklı sayılar ile başladı. Seyir zevkinin bir an olsun azalmadığı setin ilk bölümünü geçerken tabela Eczacıbaşı lehine 4-7'yi gösteriyordu. Sette mola hakkını ilk kullanan taraf Şişecam oldu. Mola dönüşünde rakibinin boşluklarını daha doğru değerlendiren Şişecam durumu 8-8'de eşitledi. Şişecam, Eczacıbaşı'nın arka arkaya bulduğu sayılara engel olamayınca Mustafa Bolat Bora çareyi mola almakta buldu. Nurselin Altıntaş'ın etkili servisleri Şişecam zorlu anlar yaşatırken skoru da 12- 21'e getirdi. Kontrolü eline aldıktan sonra ipleri elinden bırakmayan Eczacıbaşı seti ve maçı kazandı (14-25). 

Elif 25 sayıyla galibiyette baş rol oynarken Şişecam'da Edanur 16 sayıyla oynadı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar