Müthiş Galibiyet

Müthiş Galibiyet
01.12.2014

Sezona eksik oyuncularına rağmen iyi başlayan Eczacıbaşı Profesyonel ligin son şampiyonu ve namağlup ekibi Yapı Kredi Bankası nı 3-1 yenmeyi başararak haftayı flash bir galibiyetle kapattı. Takım olarak harika defans yapan Eczacıbaşı Profesyonel de Birsen performansıyla göz doldurdu.


Yapı Kredi Bankası ilk teknik molaya Ebru'nun sayısıyla 8-5 önde girdi. Eczacıbaşı Profesyonel farkın açılmaması için iyi defans yapmaya çalıştı. Ancak Esra'nın kaçan servisiyle Yapı Kredi Bankası molaya 16-10 önde girdi. Eczacıbaşı Profesyonel set sonunda üst üste sayılar bularak farkı eritmeye başladı (24-18). Ebru'nun sert smaç sayısıyla Yapı Kredi Bankası 25. sayısını alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete daha iyi başlayan Eczacıbaşı Profesyonel ilk teknik molaya 8-4 önde. Yapı Kredi Bankası'nda art arda basit hatalar yaşandı (11-6). Eczacıbaşı Profesyonel serisine Vacide dur dedi (15-15). Ebru Yapı Kredi Bankası'nı 16-15 öne geçirdi.  Müthiş çekişme set sonuna kadar devam etti. Merve vurdu, Birsen blokladı Eczacıbaşı Profesyonel öne geçti (23-22). Yapı Kredi Bankası molasının ardından eşitlik serisi 25-25'e kadar devam etti. Esra vurdu durum 26-25 oldu. Gizem'in plasesine Merve uzandı. Top sahada kalınca Eczacıbaşı Profesyonel durumu 1-1 yaptı (27-25).

Üçüncü sette bir Yapı Kredi Bankası bir Eczacıbaşı Profesyonel öne geçti. 12-12 sonra farkı açan Eczacıbaşı Profesyonel, Deniz'in servis sayısıyla ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Burçin'in plasesi ile skor 20-15 olunca Yapı Kredi Bankası molası geldi. Yapı Kredi Bankası defansta ve vuruş tercihlerinde basit hatalar yapmaya devam ediyordu. Ritmini bulan Eczacıbaşı Profesyonel Birsen'in smaç sayısıyla set için servis atma şansını yakaladı (24-18). Yapı Kredi Bankası Merve file hatası yaptı (25-20))ve geçen sezondan bu yana ilk defa bir maç içerisinde geriye düştü (2-1).

Dördüncü setin başlarında Eczacıbaşı Profesyonel uzun süre önde gitti. Yapı Kredi Bankası 13. sayıda beraberliği sağladı ve teknik molaya da 16-15 önde girdi. İzleyenlere keyif veren maçta diğer setlerde olduğu gibi iki taraf birbirlerine üstünlük kuramadı. Son beraberlik 19-19'da yaşandı. Şeyda'nın vuruşu auta gidince Eczacıbaşı Profesyonel 20-19 öne geçti. Takım olarak konsantrasyonu yüksek olan Eczacıbaşı Profesyonel kritik anlarda sakin ve akıllı tercihler yaparak seti kazanmayı bildi (25-22). Galibiyeti getiren son sayı Gizem'den geldi. Maçın genelinde Birsen harika bir performans sergiledi. Yapı Kredi Bankası'nın en iyi ismi ise Zeynep'ti.