KPMG: 3 - TÜVTURK: 2

KPMG: 3 - TÜVTURK: 2
06.01.2010

Günün ikinci maçı da nefesleri kesti.

TÜVTURK servisiyle başlayan müsabakada her iki teknik molaya önde giren takım KPMG oldu. İkinci teknik molanın ardından TÜVTURK skoru 20-19 lehine çevirmeyi başardı.  Tekrar öne geçen KPMG skoru 24-21'e getirdi. Set bitiyor derken  Süreyya Ölmez'in servisiyle başlayan beş sayılık seri Aykut Özgülsün'ün smaçlarıyla tamamlandı ve TÜVTURK ilk seti 24-26 kazandı.

İkinci sete moralli başlayan TÜVTURK ikinci teknik molaya kadar karşılaşmayı önde götürdü (15-16).  Molanın ardından iki kez öne geçen KPMG skorda  21-20 öndeyken rally 'i kaybetti ve sette tekrar  eşitlik oldu. Takımını iyi yönlendiren Burak Çelikağ ve Mehmet Özkiraz'la üst üstte dört rally kazanan TÜVTURK maçta skoru 2-0 yaptı.

Üçüncü sette KPMG farkı bire indirdi. Kaptan İpek Arkaya'nın hırsı takımı ateşledi ve Ceren Tekel yönetimindeki KPMG, Emre Sanatekin ve Semih Turan'la file üzerinde etkili bir oyun sergileyerek seti 25-10 kazandı.

Dördüncü set yine heyecan doluydu. İlk teknik molaya kadar set skorunda altı kez beraberlik yaşandı. Skorda  11-9 öne geçen TÜVTURK avantajını koruyamadı ve molaya 16-14 önde giren taraf KPMG oldu. Molanın ardından farkı dört sayıya çıkaran KPMG seti de 25-16 almayı başardı (2-2).

Son sette her iki takımın da şansı eşitti. TÜVTURK üç sayı avantajla teknik molaya önde girdi. Molanın ardından İpek Arakaya'nın smaç sayısı maçın kaderini değiştirdi. Farkı ikiye düşüren KPMG bu sayının ardından önce beraberliği sağladı ardından öne geçerek seti 15-9 maçı da 3-2 kazanmayı başardı.  


KPMG: İpek Arkaya (K), Ceren Tekel, Emre Sanatekin, İlknur Berber, Semih Turan, Sezen Balaban, (Antrenör: Erhan Balcı)

TÜVTURK: Aykut Özgülsün (K), Burak Çelikağ, Ceyhun Çeşit, Mehmet Özkiraz, Süreyya Ölmez, Soykan Kurt, Berk Özcan, Cemalettin Osmanoğlu (Antrenör: Bülent Önder)


Setler: 24-26, 21-25, 25-10, 25-16, 15-9