Kazanan Denizbank

Kazanan Denizbank
08.12.2014

Denizbank - Yapı Kredi Bankası 5 set oynandı. Bir Denizbank bir Yapı Kredi Bankası öne geçerken son sözü Denizbank söyledi. Seti kaybetme risklerine rağmen 12. sayıda Umut Önen (YKB) 20. sayılarda ise Serkan Günay ın (Denizbank) hakemin kararlarını değiştirtmesi, sporcu ruhu adına örnek davranışlardı.


Grupta ikinciliği belirleyecek maçta Denizbank molaya 8-3 önde girdi. Serdar'ın 12. sayısı sonrası Yapı Kredi Bankası mola aldı (12-6). Umut'un (Yapı Kredi Bankası ) bloklarıyla öne plana çıktığı bölümde durum 14-10 oldu. Cem'in servis sayısıyla molaya önde giren taraf Denizbnak'tı (16-10). Fark bir açılıp bir kapandı. Skor 20-16'iken Yapı Kredi Bankası ikinci molasını aldı. Bora'nın smacı defanstan çıkmadı (24-19). Serdar'ın plasesi ile ilk seti Denizbank 25-20 kazandı.

Yapı Kredi Bankası ikinci sette Ümit'in servisi ile 5-4 öne geçti. Skor 6-4 olunca Denizbank molası geldi. Ümit'in etkili servisleri devam etti ve Yapı Kredi Bankası molaya 8-4 önde girdi. Denizbank rakibini yakalamaya çalışırken Yapı Kredi Bankası da farkın kapanmasına engel olmak için mücadele etti. Yapı Kredi Bankası'nın oyununun yanı sıra Denizbank'da yaşanan basit hatalarda eklenince Yapı Kredi Bankası molada 6 sayılık farka ulaştı (16-10). Kürşat takımına 20. sayısını kazandırdı, Denizbank ikinci molasını kullandı (20-11).  Serkan Günay'in iki sayısı Denizbank'ı hareketlendirdi.  Yine pozisyonun devamında hakemin lehine kararında centilmenlik örneği göstererek sayıyı Yapı Kredi Bankası'na verdirtmesi maçın en önemli anlarından biri oldu. Serkan Dağ'ın iki vuruşu filede kalınca Yapı Kredi Bankası seti 25-13 aldı.

Üçüncü sette Denizbank oyuna geri dönünce ve Yapı Kredi Bankası buna karşılık verince seyir zevki yükseldi (7-7).  Neriman'ın file üzerine kaçırdığı topa Umut sert vurdu ve Yapı Kredi Bankası molaya önde girdi. Tuğkan dörtten sert vurdu ve blok aut oldu (15-11). Yine Tuğkan ve Yapı Kredi Bankası 16-11 önde. Engin'den güzel bir plase geldi ve Kredi Bankası 23-18 üstünlüğünü devam ettirdi. Engin'in iki numaradan vuruşunu karşılayan olmayınca seti 25-20 Kredi Bankası kazandı.

Bir Denizbank bir Yapı Kredi Bankası'nın öne geçtiği dördüncü setin başında molaya 8-5 Yapı Kredi Bankası önde girdi. Denizbank  12.sayıda durumu eşitledi ardından farkı dörde çıkardı (16-12). Denizbank skoru 24-16 yaptı ve bu sayıdan sonra Yapı Kredi Bankası'nın örnek mücadelesi başladı. Engin'in bloklarıyla ön plana çıktığı bölümde farkı iki sayıya kadar düşürdü (24-22). Denizbank beklediği sayıyı Serkan Günay'ın havuza bıraktığı topla kazandı (25-22).

Kazananı artık final seti belirleyecekti...

Final setinde ilk sayı Yapı Kredi Bankası'nın oldu. Denizbank 2-1 öne geçtikten sonra farkı açmaya başladı. Kürşat'ın savunmadaki azmi buna engel olamadı. Denizbank saha değişiminde 8-3 üstündü. Yapı Kredi Bankası oyuna giremedi. Son sayılarda Serdar'ın akıllı vuruşları sonrası Denizbank seti 15-5 kazandı.