Ford Otosan 0-3 Anadolu Sigorta

Ford Otosan 0-3 Anadolu Sigorta
28.01.2024

Ford Otosan grup liderliği maçını da set vermeden geçerek yerini perçinledi.

A grubunda liderliğe oynayan iki takım karşı karşıya geldi. İstediklerini sahaya yansıtarak başlayabilen takım Anadolu Sigorta oldu (1-5). Ford Otosan'ın da ısınmasıyla birlikte maçta heyecan giderek arttı. Ford Otosan servis hatalarına rağmen blokta ve hücumda başarı oranını arttırınca denge sağlandı (13-14). Uzun süre takibini sürdüren Ford Otosan, Çağatay'ın smacıyla ilk kez skora denge getirmeyi başardı (19-19). Bloktan gelen katkı ve Çağatay'ın etkinliğinden faydalanan Ford Otosan geriden gelerek ilk seti kazandı (25-20). 

İkinci set, Ford Otosan'ın üstünlüğü ile açıldı (8-3). Ford önce Mehmet ve Harun'un ikili bloğundan sonra Hazar'ın etkili servisleri sayesinde farkı açtı (19-7). Son anlarda da etkili oyunundan ödün vermeyen Ford Otosan maçta farkı 2'ye çıkardı ve liderlik kapısını aralamış oldu (25-13). 

Üçüncü setin ilk dakikaları karşılıklı sayılarla geçildi (10-10). Anadolu Sigorta Emrah'ın kendi pozisyonuna geçmesiyle eski oyununa geri döndü ve öne geçti. Anadolu Sigorta kaçmaya, Ford Otosan kovalamaya başladı (14-17). Set sonuna yaklaşırken Hazar'ın sayısı ve etkili servisleriyle maç içinde kalmaya devam eden Ford Otosan giderek farkı kapattı (18-19). Anlık konsantrasyon kayıplarını değerlendirmeyi çok iyi bilen Ford Otosan Alper'in sayıları ile galibiyete uzandı (25-22). 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar