Decathlon 3-1 QNB Finansbank

Decathlon 3-1 QNB Finansbank
11.11.2023

Karşılaşma QNB Finansbank'ın servisi ile başladı. Karşılıklı servis hatalarının ardından durum QNB Finansbank lehine 2-3 oldu. Decathlon kaptanı Banu Uygu'un etkili servislerine QNB'den karşılık gecikmedi. QNB Finansbank'ın yaptığı pozisyon hatası farkı Decathlon lehine 3'e çıkardı. Duruma hemen müdahale etmek isteyen QNB Finansbank antrenörü Selami Gültekin ilk molasını aldı. Mola dönüşünde Güliz'in ortadan hücumlarıyla etkili olan QNB Finansbank skoru 16-15'e taşıdı. Karşılıklı serilere sahne olan dakikalar 20-17 Decathlon lehine geçildi. Setin sonlarına yaklaşırken yeniden durumu eşitlemek isteyen QNB Finansbank ikinci mola hakkını da kullandı. Mola dönüşünde yapılan karşılıklı servis hatalarından sonra durum 22-21 oldu. Setin son anlarına girilirken heyecanın ve rekabetin dozu da giderek arttı. Konsantrasyonunu kaybetmeden hücum eden QNB Finansbank durumu 23-23'te eşitledi. Önde götürdüğü seti son sayılarda kaybetmek istemeyen Decathlon setteki ilk molasını kullandı. Decathlon'un molası sonrasında QNB Finansbank hata yapmadı. QNB Finansbank akıllı hücumlarla setin kazananı oldu (23-25). 

İkinci setin ilk sayısı Decathlon'un savunmadığı gösterdiği efor sonrasında geldi. Seyyare Salihoğlu arkadaki boşluğu gördü ve çok güzel bir smaç ile durumu 2-2'ye getirdi. Decathlon, Esra Yıldız'ın etkili servislerinin yarattığı avantaj toplarını çok iyi değerlendirdi ve 6-2 öne geçti. Servisleri karşılamakta zorlanan QNB Finansbank, gidişatı değiştirmek adına ilk molasını aldı. Mola da Decathlon'u yavaşlatamadı, hücumda ve savunmada gaza basan Decathlon skoru 10-5'e taşıdı. Toparlanan QNB Finansbank bulduğu seri ile farkı tek sayıya indirdi. Decathlon antrenörü Mustafa Berkan Karahasan, QNB serisini durdurmak için ilk molasını kullandı. Mola dönüşü ritmini kaybetmeyen QNB Finansbank, ortadan hücumlarıyla Decathlon'a zor anlar yaşattı ve durumu 11-14'e getirdi. QNB Finansbank filenin de yardımıyla bulduğu sayı ile skoru 13-18'e taşıdı. Decathlon önce avantaj topunu çok iyi değerlendiren Ceren Feyza ardından Esra Yıldız'ın ace sayısı ile farkı 2 sayıya indirdi. Heyecan fırtınası halinde geçen son dakikalara girerken QNB Finansbank 19-20 ile üstünlüğü elinde bulunduruyordu. Decathlon'un skora dengeyi getirmesinin ardından QNB Finansbank ikinci molasını da kullandı. Mola dönüşünde Hayriye Arısoy'un topunun filede kalmasının ardından Decathlon bir sayıyla öne geçti. Decathlon taraftarlarının da etkisini arttırdığı son dakikalarda etkili Decathlon hücumlarına aynı şekilde karşılık veremeyen QNB Finansbank 23-20 geriye düştü. Setin son anlarında daha soğukkanlı kalmasını bilen taraf olan Decathlon maça dengeyi getirdi (25-22). 

Güliz Derya Ata havuzdaki boşluğu iyi değerlendirdi ve setin ilk sayısının sahibi oldu. Başarılı savunmalarla geçen rallinin galibi QNB Finansbank oldu ve skor 0-3'e geldi. QNB Finansbank'ın üç sayılık serisine Decathlon da bir üç sayılık seri ile karşılık verdi. Naz Altun'un 4 numaradan gerçekleştirdiği başarılı hücum durumu 4-5'e getirdi. QNB Finansbank'ın her bölgeden gerçekleştirdiği hücumlarına olağanüstü efor ile savunma yapan Decathlon'un bu çabası farkın açılmasına engel olamadı. Maçın kopmasına müsaade etmek istemeyen Decathlon ilk molasını kullandı. Tabela 11-15'i gösterirken Canan'ın üst üste çıkardığı müthiş topların dönüşü QNB Finansbank sayısı oldu. Geriden takibini sürdüren Decathlon karşısında seti bir türlü koparamayan QNB Finansbank ilk molasını istedi. Decathlon'un savunmada gösterdiği üstün çaba yeterli olmadı ve QNB Finansbank durumu 14-18'e getirdi. Decathlon Aleyna Yılmaz'ın ace sayısı ile takibini sürdürdü (18-20). Setin son anlarına girilirken iki antrenör de taktiksel oyuncu değişiklikleri yaptılar. Bir saniye bile heyecanın eksilmediği maçta QNB Finansbank son dakikalara 21-23 önde girdi. Güliz Derya Ata'nın topunun filede kalmasından sonra skor 23-23'te eşitlendi. Durumun eşitlenmesinin ardından QNB Finansbank ikinci molasını kullandı. QNB Finansbank çekişmeli geçen ralli sonunda bulduğu sayıyla durumu 23-24 yaptı. QNB Finansbank servis hatası yaparak bulduğu avantajı kaybetti. Yaptığı etkili hücumla avantajı ele geçiren taraf bu kez Decathlon oldu. Bir benzer servis hatası da bu kez Decathlon'dan geldi ve seti koparamadı. Skorun eşitlenmesinin ardından hata yapmayan taraf Decathlon oldu. Decathlon, geriden takip ettiği seti kazandı ve maçta 2-1 öne geçti (27-25). 

Decathlon maçta öne geçmesinin yarattığı moral üstünlüğü ve momentum ile sete daha iyi başlayan taraf oldu. Bu performans karşısında reaksiyon gösteremeyen QNB Finansbank ilk molasını aldı. Mola dönüşünde toparlanmış görünen QNB Finansbank arka arkaya bulduğu iki sayı ile durumu 5-3'e getirdi. Decathlon, yaptığı etkili hücumlarla farkı 6'ya çıkardı. Maça tekrardan dahil olmak isteyen QNB Finansbank ikinci mola hakkını da kullandı. Her topun çok değerli olduğu anlarda QNB Finansbank'ın üst üste yaptığı iki hata ile durum 19-10'a geldi. Hataların ardından kendine gelen QNB Finansbank üç sayılık seri ile durumu 19-13 yaptı. Setin sonlarına gelirken karşılıklı sayılarla skor 23-17'ye geldi. Maçı bitirmek için istediği sayıları bir türlü bulamayan Decathlon ilk molasını istedi. Mola dönüşünde QNB Finansbank sayısının ardından yaptığı servis hatası durumu 24-20'ye getirdi. QNB Finansbank maçı kolay bırakmayacağını gösterdi ve skoru 24-23 yaptı. İnanılmaz bir ralliye sahne olan son sayıda gülen taraf Decathlon oldu (25-23).

45 kez hücum yapan Güliz toplamda 23 sayıyla oynadı. Decathlon'd ise Ceren 12 sayıyla öne çıkan isim oldu.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar