Arçelik Grubunu Zirvede Bitirdi. İş Bankası Aldığı Setle Çeyrek Finale Yürüdü

Arçelik Grubunu Zirvede Bitirdi. İş Bankası Aldığı Setle Çeyrek Finale Yürüdü
10.12.2023

Kazananın grup lideri olacağı, kaybedenin de en iyi ikinci olarak çeyrek finale çıkma şansını yakalayacağı kritik maçta Arçelik güldü. Maçı 3-1 kaybeden T. İş Bankası set averajıyla çeyrek finale yükselen son takım oldu.

Maç Arçelik'ten Tuğba'nın servis sayısı ile başladı. Fatma'nın iki numaradan yaptığı güzel smacın üstüne bulduğu iki ace sayısı ile skor 5-3'e geldi. 9 numaraların sahne aldığı bölümde karşılıklı güzel sayılarla skor 6-4 oldu. İki takımın da hem hücumda hem savunmada gösterdiği üstün performans maçın dengede gitmesini sağlarken skor 9-9'da eşitlendi. Türkiye İş Bankasının başarılı blok ve savunma performansına rağmen agresif hücumuyla Arçelik durumu 16-13'e getirdi. Bunun üzerine Türkiye İş Bankası ilk molasını istedi. Mola dönüşünde Türkiye İş Bankası tüm eforuna rağmen farkı kapatamadı. Tabela 21-16'yı gösterirken ikinci mola hakkını kullandı. Mola sonrasında skor 24-19'a geldi. Arçelik'in set sayısını almasını iki kere engelleyen Türkiye İş Bankası son sayıya daha fazla engel olamadı. İlk setin kazananı Arçelik oldu (25-21).

İkinci sete de yüksek konsantrasyon ile başlayan iki ekip seyircilere karşılıklı güzel savunmalar ve hücumlar izlettiler. Mükemmel bir rallinin sonunda Arçelik'in savunmadaki tüm çabasına rağmen arkadaki boşluğu gören Türkiye İş Bankası sayının sahibi oldu ve skoru 4-4'e getirdi. Kaptan Hande'nin servise geçmesinden sonra rakibinin savunma dengesini bozan Arçelik durumu 9-5 yaptı. Takımının ritmini tekrardan bulmasını isteyen Türkiye İş Bankası antrenörü Özgür Yavuz setteki ilk molasını aldı. Mola dönüşünde rüzgarı arkasına alan Arçelik Tuğba'nın servisleri ve Senem'in blok sayısıyla farkı 10 sayıya kadar çıkarttı (17-7). İlk molasından istediğini alamayan Türkiye İş Bankası ikinci molasını istedi. Mola dönüşünde Gülce'ye hazırladıkları ortadan hücumlarla istediği sayıları buldu (17-10). İş Bankası'na etkili servisleri ve eşit şekilde dağıttığı hücumu ile karşılık veren Arçelik skoru 24-11'e kadar taşıdı ve setin kapısına kadar geldi. Kaptan Hande'nin güzel smacı ile sete noktayı koyan Arçelik maçta 2-0 öne geçti (25-12). 

İkinci setin sonundaki görüntüsünün aksine üçüncü sete çok motive ve konsantre başlayan Türkiye İş Bankası 0-5'lik seriye imza attı. Maç boyunca ilk kez bu kadar geriye düşen Arçelik ilk mola hakkını kullandı. Arçelik'e maçın çantada keklik olmadığı gösteren Türkiye İş Bankası skoru 1-8'e kadar getirdi. Gülce'nin smacına Fatma'nın plasesi ile karşılık veren Arçelik skoru 7-13'e yaptı. Son bölüme girerken Arçelik'in farkı yavaş yavaş kapattığını gören Türkiye İş Bankası setteki ilk molasını aldı (16-20). Mola sonrasında farkı korumaya çalışan İş Bankası tabela 19-22'yi  gösteriyorken ikinci molasını da kullandı. Mola dönüşünde ritmi arttıran Türkiye İş Bankası üçüncü seti kazanarak durumu 2-1'e getirdi (22-25) ve en iyi ikinciliği garantilemiş oldu.

Maçı bu sette bitirmek isteyen Arçelik sete çok iyi başladı ve Türkiye İş Bankası erken bir mola aldı (4-1). Mola sonrasında denge gelen oyunda Arçelik farkın azalmasına engel oldu (12-8). Farkı eritmeyi bir türlü başaramayan Türkiye İş Bankası ikinci molasını istedi (15-9). Senem'in 2 numaradan çok sert smacının ardından skor 20-12'ye geldi. Set sonunda hata yapmayan Arçelik maçı 3-1 kazanarak grubunu lider tamamladı (25-15). 

Arçelik takım olarak iyi bir performans sergilerken istatistiklerde Senem, Fatma, Tuğba ve Hande öne çıkan isimler oldular. İş Bankası'nda Gülce maçın en skorer ismi olurken Pelin de 14 sayıyla destek oldu.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar