Anlamlı Galibiyet

Anlamlı Galibiyet
29.11.2014

Bu sezon farklı bir görüntü çizen Denizbank, Turkcell karşısında ilk seti kazandı. Maçı bırakmayan Turkcell sahadan 3-1 galip ayrıldı. Denizbank ikinci setin son sayılarında öndeyken Turkcell in seti çevirmesi belki de maçın kırılma anıydı. Özgür Topal muhteşem bir performans ortaya koyarken, takım oyuncuları galibiyeti sezonu kapatan kaptanları Taner Etkin e armağan etti.


Öncelikle 7 yıldır ligde mücadele eden ve ligin en değerli oyuncularından biri olan Taner Etkin'in günlük hayatında yaşadığı talihsiz bir kaza sonrası sezonu kapatmış olmasından dolayı geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Umarız ameliyatı başarılı bir şekilde geçer ve hep birlikte O'nu tekrar izleme keyfini yaşarız.

Günün son maçının da çekişmeli geçeceği oyunun başında belli oldu.  Turkcell molaya 8-7 önde girdi. Turkcell kaçtı, Denizbank yakaladı ve öne geçmeyi başardı (16-15). Arada yaşanan berberlikle sonunda Denizbank farkı açtı. Üst üste 3 blok yaparak sayıyı aldığında durum 22-18'di. Denizbank'ın 3 numarasına (Bora) karşılık Turkcell'in 3 numarasından (Sarper) geldi (24-23). Ümit seti sona erdiren sayıyı buldu ve Denizbank 1-0 öne geçti.

İkinci set de karşılıklı sayılarla başladı (4-4). Denizbank seri yakalayarak durumu 8-4 yaptı. Turkcell Onur ve Osman'ın ikili bloğuyla sette ilk defa beraberliği yakaladı. Ardından Sarper ile 15-14 öne geçti. Mola alan Denizbank'ın taktiği işe yaradı ve ikinci teknik molaya Denizbank önde girdi. Setin sonuna kadar karşılıklı sayılar devam etti. İki takımda seti bırakmadı. Durumu 23-21'e getiren Turkcell sayısı kısa pasa yapılan sert smaçla Çağlar'dan geldi. Seti de Çağlar bitirdi (25-22).

Üçüncü sette de çekişme devam etti (11-11). Son yaşanan beraberlik bu oldu. Turkcell molaya 16-11 önde girdi.  Özgür'ün performansıyla Turkcell üst üste sayılar bulmaya başladı. Sarper'in servis sayısı Turkcell'in de 24. sayısıydı. Özgür 'ün 4'den sert smaç sayısıyla durum 2-1 oldu (25-15).

Üçüncü sete Turkcell çok iyi başladı (8-2).  Denizbank Özgür'e blok yapmakta zorlanıyordu. Vurduğu her top Turkcell hanesine sayı oldu (11-3). Denizbank'da da yorgunluk hissediliyordu. Turkcell ikinci teknik molada 16-6 öndeydi. Turkcell seti 25-12 maçı da 3-1 kazandı.