Anadolu Sigorta 1-3 QNB Finansbank

Anadolu Sigorta 1-3 QNB Finansbank
05.11.2023

Günün ilk müsabakası QNB Finansbank'ın servis atışıyla başladı. Etkili hücum oyunlarıyla maça hızlı başlayan QNB Finansbank durumu 0-3'e getirdi. Şevin'in ace sayıları ve etkili servislerine çare üretemeyen Anadolu Sigorta ilk molasını aldı. Mola dönüşünde Anadolu Sigorta istediği ritmi yakalayarak farkı eritmeye başladı, skoru 7-9'a getirdi. Karşılıklı serilere sahne olan birinci sette, uzun ralliyi bitiren isim akıllıca arkadaki boşluğu gören Güliz Derya Ata oldu. QNB Finansbank skoru 12-21 yapınca Anadolu Sigorta antrenörü Adnan Yumru ikinci molayı istedi. Anadolu Sigorta yine moladan iyi dönmesini bildi ve arka arkaya bulduğu sayılarla durumu 15 - 23'e getirdi. Anadolu Sigorta'nın yaptığı etkili savunma QNB'nin set sayısına ulaşmasını engelledi ve farkı 6 sayıya kadar indirdi. QNB Finansbank sakin kalarak yaptıkları set hücumuyla ilk seti kazandı. (18-25)

İkinci set QNB Finansbank'ın üst üste kazandığı sayılarla başladı. Uzun süren rallinin ardından Hayriye Arısoy'un tekli blok ile kazandığı sayı QNB Finansbank'ın durumu 2-6 yapmasını sağladı. QNB Finansbank'ın başarılı performansı karşısında Anadolu Sigorta ilk molasını aldı. Hız kesmeden dönen QNB Finansbank skoru 2-9'a getirdi ve seti ne kadar istediğini gösterdi. Heyecanın doruk noktasına çıktığı rallide QNB Finansbank'ın savunmadaki çabası Anadolu Sigorta'nın sayıyı almasına engel olamadı, rallinin ardından durum 5-11'e geldi. QNB Finansbank'ın hücumdaki gayreti ve isteği farkın QNB Finansbank lehine giderek açılmasını sağladı (6-16). Saha içinde QNB Finansbank'ın oyununa karşılık veremeyen Anadolu Sigorta durum 7-17'yken ikinci molasını istedi. Molanın ardından savunmada üstün eforlar gösteren iki takım seyircilere eğlenceli ralliler izletti. Anadolu Sigorta'nın set sonunda gösterdiği çaba ve yakaladığı seriler QNB Finansbank'ın seti almasına engel olamadı. (16-25)

Karşılıklı sayılarla açılan üçüncü set dengeli başladı. İki takımın da birbirine üstünlük kurmayı başaramadığı setin ilk bölümünde hücum ritmini arttıran Anadolu Sigorta önde geçti. (3-7) QNB Finansbank kaptanı Güliz Derya Ata'nın savunmada yaptığı tekli blok ile skor 7-10'a geldi. Setin ilk kısmını önde götüren Anadolu Sigorta'ya QNB'nin yetişmeye başlamasının ardından Anadolu Sigorta ilk mola hakkını kullandı. Moladan çok iyi dönen Anadolu Sigorta 4 sayılık seri yakalayarak durumu 15-10'a getirdi. Bu sefer mola hakkını kullanan taraf QNB Finansbank oldu. İki takımın da maça konsantrasyonlarının en üst seviyeye çıktığı bölümde rallinin kazananı QNB Finansbank oldu. Etkili oyunuyla farkın kapanmasına olanak tanımayan Anadolu Sigorta, QNB'ye setteki ikinci molasını aldırdı. Setin kontrolünü bir an olsun elinden bırakmayan Anadolu Sigorta set sayısını almakta zorlanınca Adnan Yumru duruma müdahale etti ve mola aldı. Molanın ardından Anadolu Sigorta set sayısına QNB Finansbank'ın hatasıyla buldu (25-19).

Güzel bir çekişmeye sahne olan üçüncü setin ardından dördüncü set de karşılıklı sayılarla başladı. Temponun bir an olsun düşmediği, uzun rallilere sahne olan dördüncü setin ilk bölümünde iki takım da birbirine üstünlük kuramadı. (8-8) Takımların kıyasıya mücadelesinde ilk molayı alan Anadolu Sigorta oldu. Moladan daha başarılı dönen taraf QNB Finansbank oldu (9-14). QNB Finansbank'ın vitesi arttırmasının ardından Anadolu Sigorta ikinci mola hakkını da kullandı. Mola dönüşünde takibini sürdüren Anadolu Sigorta bulduğu sayılarla farkı 2'ye kadar indirdi. Yorgunluk belirtilerinin baş göstermesiyle karşılıklı yapılan servis hatalarıyla durum 15-18'e geldi. Setin sonlarına gelirken soğukkanlılığını koruyan QNB Finansbank yakaladığı seri ile 15-22'yi buldu. Akıllı oyununu maç sonuna kadar sürdüren QNB Finansbank maçı kazandı (18-25).

23 servisten 11 sayı çıkaran Şevin toplamda 16 sayı alırken 15 sayıyla Güliz takip etti. Anadolu Sigorta'da Zeynep 10 sayıyla oynarken başarılı bir maç çıkaran ancak son sette sakatlığı sebebiyle kenara gelen Nevruze 9 sayı aldı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar