Açılış Maçı Arçelik’in

Açılış Maçı Arçelik’in
04.11.2023

12. sezonun açılış karşılaşmasında Turkcell ve Arçelik takımları karşı karşıya geldi. Maç Turkcell servisiyle başladı, ilk sayıyı Arçelik aldı. Hem hücumda hem savunmada etkili olan Arçelik skoru 6-0'a taşıyınca Turkcell ilk molasını kullandı. Mola sonrası Turkcell beklediği sayıyı aldı. Arçelik iyi oyununu devam ettirdi, Turkcell karşılık veremeyince skor 15-3'e geldi. Turkcell ikinci molasını istedi. Turkcell'in molası Arçelik'in hızını kesemedi ve Arçelik durumu 18-4'e getirdi. Turkcell'in pozisyon hatasıyla set sona erdi. (25-9)

İkinci sete 6 sayılık seri ile Arçelik yine hızlı başladı. Seriden sonra farkın açılmasına izin vermeyen Turkcell durumu 9-5'e getirdi. Karşılıklı sayılarla skorun 14-6'ya gelmesinden sonra Turkcell ilk molasını aldı. Turkcell moladan Gözde Salihoğlu'nun sayısıyla döndü. Arçelik'in etkili savunması set skorunun 23-8'e gelmesini sağladı. Turkcell seti bırakmayarak arka arkaya bulduğu sayılarda skoru 24-14'e getirdi. İlk sette olduğu gibi ikinci setin sonucunu da Turkcell'in serviste yaptığı hata belirledi. (25-14)

Üçüncü set, diğer setlerde olduğu gibi Arçelik'in güzel oyunuyla başladı. Arçelik'in 8-0'lık serisi Turkcell'e setin ilk molasını aldırdı. Mola dönüşünde Turkcell oyuna denge getirmeyi başardı. Uzun bir rallinin ardından Senem Deveci'nin smacıyla skor 15-3 oldu. Senem'in etkili servisleri farkın açılmasını ve durumun 20-4'e gelmesine sebep oldu. Arçelik son seti 25-8 alarak maça son noktayı koydu.

Maçın genelinde 30 servis atan Tuğba 12, Senem 11 sayıyla oynerken Arçelik takım halinde lige çok motive ve çok iyi bir başlangıç yaptı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar