Türk Hava Yolları 1-3 Vodafone

Vodafone harika mücadele ettiği maçta haftanın galibiyetine imza atarak grup liderliğine yükseldi.

Türk Hava Yolları 1-3 Vodafone
20.10.2024

Maça Vodafone hızlı başladı ve skor avantajını aldı (0-2). Türk Hava Yolları dördüncü sayıda dengeyi sağladı ve öne geçti. İki takım da iyi savunma ve iyi hücum yapınca denge bozulmadı (7-7). Bir Vodafone bir Türk Hava Yolları öne geçti. İrem bloktan topu içeri düşürdü. Ardından Melody benzer sayıyı aldı ve fark uzun süre sonra iki sayıya çıktı (15-13). Moladan sonra Vodafone üç farkı kapattı ve skoru yine lehine çevirdi (16-17). Manşet hataları ve Vodafone hücumları sonrası 17-19 olunca Türk Hava Yolları ilk molasını kullandı. Lal’in servileriyle fark açıldı (17-22). Oyuna giren Ece seriyi sonlandırdı. Auta giden hücum sonrası Vodafone sayıyı Lal’le buldu (19-23). Pınar servisi dışarı attı, Ece ace yaptı, ardından Vodafone hücumu filede kaldı. Ece tekrar ace yaptı ve skora denge geldi (23-23). Mola sonrası Ece yine ace yaptı ve Türk Hava Yolları öne geçti (24-23). Ece iki numarada harika bir savunma yaptı Buket topu Vodafone sahasına gönderdi, dörtten iyi yükselen Zeynep Duru seti uzattı. Zeynep Duru sert vurdu ve avantaj Vodafone geçti (24-25). Zeynep Duru dörtten yine arka boşluğu iyi görerek seti Vodafone’a getirdi.

İkinci set de Vodafone sayılarıyla başladı. Zeynep Duru bu sefer servis bölgesinde etkili olurken Türk Hava Yolları’nda yaşanan basit hatalar farkın açılmasına sebep oldu (1-5). Bu sefer Zeynep Duru zor posizyonda topu oyunda tuttu, Vodafone sayısı oldu (3-6). İrem’in sert smacı çıkmadı, ardından Vodafone hücumu iki kez filede kaldı ve sete denge geldi (7-7). Buket’in plasesiyle skor 10-9’a geldi, Seda Nur Özdemir erkenden takımını uyarmak istedi ve Vodafone molaya gitti. Mola sonrası yine güzel bir rally izledik. Ece çok zor posizyonda topu çevirdi, devamında sayı Türk Hava Yolları’nın oldu (9-13). Türk Hava Yolları Funda’nın servisleri Ece’nin hücumları sonrası farkı açtı (10--16). Vodafone karşılık vermek istese de Türk Hava Yolları farkı korudu ve son bölüme 24-16 önde girdi. Pes etmeyen Kırmızı skoru 18-24’e taşıyınca Türk Hava Yolları mola kullandı. Servis flede kaldı ve maç 1-1 oldu (25-19).

Üçüncü sete karışılıklı sayılarla girildi (4-4). Türk Hava Yolları Ece-Buse, Vodofone ise Zeynep Duru ve Lal ile keyifli maç izletmeye devam etti. Vodafone farkı açtı, Türk Hava Yolları mola aldı (7-10). Vodafone üst üste sayılar ve iyi savunmayla rüzgarı arkasına alarak seri yakaladı. Fark 8 sayıya çıktı (11-19). Türk Hava Yolları farkı düşürdü Pınar Vodafone’a nefes aldırdı (15-22). Lal ikili bloğa rağmen sayıyı aldı (16-23). Karşılıklı sayılarla 18-24’e gelindi. Lal blok autan sayıyı buldu ve seti bitirdi (19-25).

Nefes kesen maçta Vodafone dördüncü sete de iyi başladı. Türk Hava Yolları karşılık verdi (6-6). Lal’in arkadan 5 numaraya hücumu, Pınar’ın ace sayısı, ardından gelen hata sonrası Çağlar Yüzüak oyuna müdahale etmek için mola istedi (8-11). Cansu da iyi savunma yapan oyuncular arasına katıldı. Hücumlar ve çıkarılan toplar seyir zevkini arttırdı, takımı müthiş yönlendiren Alara bir de ace yaptı (10-15). Motivasyonunu yükselten kırmızı skoru 11-17’e taşıdı, Türk Hava Yolları son molasını kullandı. Mola sonrası karşılıklı sayılar izledik (13-19). Türk Hava Yolları hız kazandı ancak Zeynep Duru Vodafone’un tekrar toparlanmasını sağladı (17-22). Zeynep Duru dörtten vurdu Vodafone maç sayısı için servşe gitti (18-24). Zeynep Duru ikiden arka alanı topu gönderdi, THY istediği gibi karşılayamadı ve 3 puan Vodafone’nun oldu (19-25).

Fotoğraf Galerisi