Şampiyon Rekorlarla ’’YAPI KREDİ BANKASI 2’’

Şampiyon Rekorlarla ’’YAPI KREDİ BANKASI 2’’
09.06.2024

Fonex Şirketler Bowling Ligi 7. Sezonun şampiyonu Yapı Kredi Bankası 2 takımı oldu.

Eleme turlarında ilk 16 ya girmeye başaran takımlar 9 Haziran pazar günü yarı final için Kavacık Funloft'da mücadele etmeye hak kazandı.

Yarı final oyunlarının sonunda en yüksek skor yapan , Yapı Kredi Bankası 2 (756), Opet (723) , Yapı Kredi Bankası 1 (705) , Anadolu Sigorta 1 (667) , Odeabank 2 (610) , Aksigorta 2 (596) , Anadolu Sigorta 2 (593) , Halaman 1 (579) puanla finale kalmayı başaran takımlar oldular.

Yarı final turunda en çok skor yapan erkek oyuncu 181 puanla Onur Çetin (Yapı Kredi Bankası 2) olurken en skorer kadın oyuncu ise 143 puanla Güliz Karahoda (Odeabank 2) oldu.

Sırada final heyecanı vardı. Lane kuraları çekildikten sonra anonslarla birlikte takımlar yerlerini almaya başladılar. Takımların ve oyuncuların tek tek isimleri okunurken herkes alkış eşliğinde birbiririne destek oldu ve 3 den geriye sayılmasıyla birlikte ilk atışlar başladı. Salonda çok büyük bir coşku vardı . Herkes müzik eşliğinde hem eğleniyor hemde atış yapıyordu. Halaman 1 takımı ilk 3 frameye kadar çok iyi başlamıştı fakat daha sonradan istedikleri atışları yapamadılar. Yapı Kredi Bankası 1 ve Yapı Kredi Bankası 2 takımı başa baş mücadele ediyorlardı. 8. frameden sonra Yapı Kredi Bankası 2 takımı liderliği aldı ve rekorla tam tamına 839 puanla şampiyon oldu. Yapı Kredi Bankası 1 takımı ise 759 puanla ikinci oldu. Diğer yanda üçüncülük mücadelesi vardı . Opet ve Anadolu Sigorta 2 , üçüncülük için yarışıyorlardı. Opet 648 puan yaparak atışlarını bitirdi ve  Anadolu Sigorta 2 takımını izleme başladı. Son atışı kalmıştı Anadolu Sigorta 2 takımının ve Oğuzhan atış yapacaktı. İlk atışında 8 pin devirdi , ikinci atış için topu eline aldı ve kalan 2 pini devirmesi gerekiyordu. Oğuzhan istediği atışı yapamadı ve Anadolu Sigorta 2 takımı 646 puanda kalarak yani rakibiyle 2 puan farkla dördüncü oldu. Opet ise bu durumda 648 puanla üçüncü oldu.

Final turunun en yüksek skor yapan oyuncusu , 183 puanla Onur Çetin (Yapı Kredi Bankası 2) oldu.

Eleme turlarında ise en başarılı erkek oyuncu Mehmet Erten (Yapı Kredi Bankası 2) 358 puanla olurken, kadınlarda ise 228 puanla Tuğçe Uludağ (Koç Holding) oldu. Oyunculara plaket ve Fonex'den hediye setleri hediye edildi.

Ödül töreninde turnuvanın en iyileri plaketlerini ve Fonex'den hediye setlerini almak üzere sahneye çıktı. Daha sonradan geçen sezonun şampiyonu ve bu turnuvanın üçüncüsü olan Opet (648) çıktı. Akabinde turnuva ikincisi Yapı Kredi Bankası 1 (759) çıktı. Ve sonradan şampiyon takım Yapı Kredi Bankası 2 (839) kupasını kaldırmak üzere sahneye çıktı . Kupayı kaldırdıktan sonra bütün takımlar hatıra fotoğrafı çekilerek ödül töreni sona erdi.

Not : Yarı final ve final turu sonuçlarının detaylarına üst menüde yer alan ''Genel Sıralama'' menüsünden ulaşabilirsiniz.

Diğer Fotoğraflar