Kupa Arçelik’in - Gümüş Madalya PwC’ın

Kupa Arçelik’in - Gümüş Madalya PwC’ın
05.05.2014

3 Mayıs Cumartesi günü Süper Lig Hakemi Süleyman Abay ın düdüğüyle başlayan Arçelik - PwC maçı nefesleri kesti. 8 Mart da başlayan kupa yolculuğunun sonunda şampiyonluk ipini Arçelik göğüsledi. Arçelik bu sonuçla Lotto Şirketler Futbol Ligi nde üst üste şampiyon olan tek takım oldu.

Lige yedinci kez katılan, her yıl gruptan çıkmayı başaran ve istikrarlı bir grafik çizen Arçelik ikişer şampiyonluk yaşayan üç şirketten biriydi. Bu yıl Arçelik, Türkiye İş Bankası, PwC, Borsa İstanbul ve Vodafone takımlarıyla B Grubu'nda yer aldı. Grup maçlarına iyi başlayan kırmızı beyazlılar 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak grubu lider tamamladı. 2. Tur'da Ravago'yu 3-0, çeyrek finalde Turkcell takımını zorlansada 1-0 eleyerek yarı finalde Arkas Marport'la eşleşti. Yarı finalde rakibini farklı geçen Arçelik üçüncü kez finalde yer aldı. Daha önce çıktığı iki final maçında da kupaya uzanan Arçelik bu maçı alırsa üç şampiyonluğa ulaşan ilk takım olacaktı.

Lige altıncı kez katılan PwC bu sene B Grubu'nda yer aldı. Grubunu 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamladı. 2. Tur'da Anadolubank takımını penaltı atışları sonuçu (4-5) geçti. Çeyrek finalde geçen senenin finalisti Garanti Bankası ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 sona eren maçı penaltı atışları sonunda 3-0 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde 2012 yılının şampiyonu Türkiye İş Bankası'nı Aziz Aykırı'nın golüyle 1-0 geçen PwC kupanın bir ucundan tutmuştu.

Tribünlerdeki muhteşem ambiyans, Bilgehan Demir'in heyecan dolu anlatımı ve Ergün Penbe ve Fatih Doğan'ın değerli yorumlarıyla renklenen maç nefesleri kesti. Orhan Ken'in güzel bir kafa vuruşu ile öne geçen taraf kırmızı-beyaz formasıyla Arçelik oldu. Karşılaşma karşılıklı ataklarla devam ederken ikinci yarının başlarında Deniz Alkan PwC adına maça dengeyi getirdi.

İkinci yarının özellikle son çeyreğinde Arçelik ataklarını sıklaştırdı. Maçın son beş dakikasında sahneye Serdar Zengin çıktı ve takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın son dakikasında sahneye tekrar çıkan Serdar Zengin kupayı Arçelik'e getirdi.

'Son düdükle birlikte sevinen Arçelik olurken, PwC ilk defa oynadığı bir finalini kaybetmiş oldu. Ancak başarılarına gümüş madalyayı ekledi.

Maçtan Dakikalar

16' (Arçelik) Sağ çaprazdan Birol Garip'in kullandığı serbest vuruş Emre Arslan'ın güzel bir kurtarışı ile sonuçlandı.

18' (Arçelik) Sol çizgiden Gökhan Hafızoğlu'nun vuruşu üst direğe yöneldi, Emre Arslan son anda parmaklarıyla top'a dokundu ve direğe çarparak top kornere çıktı.

19' (Arçelik) Kadir Yılmaz'ın yaptığı ortaya iyi yükselen Orhan Ken topu ağlara gönderdi (1-0)

28' (PwC) Ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Aziz Aykırı bir kişiyi eksiltip ceza sahası ön çizgisinden sert bir vuruş çıkardı. Top defans oyuncuları tarafından uzaklaştırıldı.

30' (PwC) Sol çaprazdan Aziz Aykırı'nın kullandığı serbest vuruş arka direğe yöneldi, arka direkte Ogün Gündoğdu'nun dokunduğu top defans oyuncularından geri döndü.

31' (Arçelik) Gökhan Hafızoğlu'nun sert ve güzel şutunu Emre Arslan aynı güzellikle kurtardı.

38' (PwC) Ceza sahasına atılan ara pasta topla buluşan Deniz Alkan penaltı noktasına yakın yerden, uzak direğe sert şutu ağlarla buluştu (1-1).

43' (PwC) Deniz Alkan kendi çabasıyla iki oyuncu eksilterek ceza sahasına girdi. Altı pasa topu aktarmaya çalışan Deniz topu kaybetti.

55' (Arçelik) Arka direğe yapılan ortada topla buluşan Orhan Ken kafa vuruşu üst direkten geri döndü ve dönen topu takip eden Serdar Zengin topu ağlara gönderdi (2-1).

60' (Arçelik) Kendi pozisyonu yaratan Serdar Zengin ceza sahası içinden sert bir vuruşla farkı ikiye çıkardı (3-1).

Arçelik 3 1 PwC
4  Özmen Kaya - Soner Kaya
13   Ogün Gündoğdu
15  Soner Kaya - Çoşkun Bingöl
 Orhan Ken (Kadir Yılmaz)   19
Özgür Er - Kadir Küçük 31  Aşkın Bingöl - Burak Demircan
Erdi Yiğit   33
38  Deniz Alkan
39  Aziz Aykırı
45  Deniz Alkan
Fatih Topçu - Gökhan Döver 46
Soner Göksay  47
Serdar Zengin  55
Soner Göksay   60
Serdar Zengin  60