Garanti BBVA 2-3 Eczacıbaşı

Garanti BBVA 2-3 Eczacıbaşı
05.10.2024

Maç Garanti BBVA sayılarıyla başladı (2-0). Eczacıbaşı Elif’le ortadan hücumlarla önce dengeyi buldu sonra skoru lehine çevirdi (2-3). File hatası sonrası momentumu kendine çeviren Garanti BBVA farkı açtı (7-4). Bir Garanti BBVA bir Eczacıbaşı’nın seri yakaladığı bölümler sonunda skor 7-6 oldu. Eczacıbaşı tekrar öne geçti, Garanti BBVA yine yakalayınca bu sefer Birsen Bora mola istedi (10-10). Molanın ardından attığı etkili servislerle Garanti BBVA skoru 17-12’ye taşıdı. İkinci molasını isteyen Eczacıbaşı farkı kapattı (20-19). Setin sonlarına doğru Elif Ece attığı etkili servisler ile Eczacıbaşı seti sonlandırdı (25-27). 

İkincisete iki takım da karşılıklı sayılar ile başladı (4-4). File üzerinde daha etkili olan Garanti BBVA skoru 7-4 yaptı. Mola Garanti BBVA hızını kesmedi (14-7). Yakaldığı avantajı set sonuna kadar taşıyan Garanti BBVA maça eşitlik getirdi (25-16). 

Eczacıbaşı üçüncü setin başında farkı açsada 6. Sayıda eşitlik oldu. Eczacıbaşı servislerde etkili olurken sahneye günün başarılı isimlerinden İzel çıktı. Önce hücumdan ardından servislen aldığı üst üste iki sayıyla farkı bire indirerek Garanti BBVA’yı sete tutundurdu. Karşıklı sayılarla iki takım da farkın açılmasına izin vermedi (23-23). Eczacıbaşı set içim servis attı Ecem’in plasesi uzattı. Seti Elif Ece noktaladı ve Eczacıbaşı maçta 1-2 öne geçti (25-27).

Tamam mı devam mı setine Garanti BBVA iyi başladı ve 14-10’da rakibine mola aldırdı. Molayla toparlanan Eczacıbaşı ilerleyen bölümde farkı teke indirdi (17-16). Sakinliğini korumayı başaran Garanti BBVA tekrar ağırlığını koydu ve maçı uzatmaya götürdü (25-18). 

Final setinde ilk sayıyı hücum hatasından kazanan Garanti BBVA İzel’le 2-0’ı buldu. Uzun süren rally sonunda Eczacıbaşı’nın savunması meyvesini verdi ve sayı kaplanların oldu. Her iki takımda buldukları karşıklı sayılar ile farkın açılmasına izin vermedi(5-5). Eczacıbaşı saha değişimine önde girmeyi başardı (7-8). 8-9’dan sonra Eczacıbaşı farkı açmaya başladı (8-12). Üstünlüğü korumayı başaran Eczacıbaşı Elif Ece’yle maç servisini atma şansını yakaldı. Garanti BBVA hücumunda pas filede kaldı ve maç sona erdi (11-15). 

Müsabaka da 32 sayıyla oynayan Elif Ece ve takımına 27 sayı kazandıran İzel öne çıkan isimler oldular.

Fotoğraf Galerisi