Bronz Madalya Türkiye İş Bankası’nın - Arkas Marport Dördüncü

Bronz Madalya Türkiye İş Bankası’nın - Arkas Marport Dördüncü
05.05.2014

3 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen final şöleninde ilk olarak Türkiye İş Bankası ve Arkas Marport takımları sahaya çıktı. Üçüncülük mücadelesinde gülen taraf Türkiye İş Bankası oldu. Arkas Marport ise turnuvayı dördüncülükle tamamladı.

Türkiye İş Bankası Lotto Şirketler Futbol Ligi ailesine 2012 yılında dahil oldu. İlk katıldığı sene 2012 yılında şampiyon olan Türkiye İş Bankası bu sene B grubu'nu 2.sırada tamamladı. 2.tur'da Burgan Bank'ı 5-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde ligin tecrübeli ve güçlü ekibi olan Türkiye Finans ile karşı karşıya geldi. Maçı penaltı atışlarında kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde PwC ile karşılaştı. Nefes kesen maçta sahadan 1-0 mağlup ayrılan Türkiye İş Bankası ikinci yılında ilk dörde girmeyi başardı. Hedef ise şimdi bronz madalyaydı.

Arkas Marport Lotto Şirketler Futbol Ligi'ne 3.kez katıldı. Katıldığı iki senede çeyrek final oynayarak büyük başarı gösteren Arkas Marport bu sene D grubu'nu üçüncü sırada tamamladı. 2.tur'da Denizbank'ı 1-0 yenerek çeyrek final'e yükseldi. Çeyrek final'de geçen senenin yarı finalist'i TEB'ı penaltı atışlarıyla geçerek ilk defa yarı final'e çıktılar. Yarı final'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Arçelik'le karşı karşıya geldi. Maçı 3-1 kaybeden Arkas Marport ilk madalyasını almak için sahaya çıkmıştı.

İki takımda hücumu düşününce ortaya bol pozisyonlu bir maç çıktı. Gol vuruşlarında başarılı olan Türkiye İş Bankası maçı 2-1 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Arkas Marport bu sonuçla turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Maçtan Dakikalar

7' (Arkas Marport) Ertürk Çalık'ın sol çaprazdan ceza sahasına attığı ara pasta defans oyuncuları araya girmeye çalıştılar, fakat top Arda Kocaman'ın önünde kaldı. Arda'nın şutu az farka dışarı çıktı.

15' (Arkas Marport) Arda Kocaman'ın arka direğe yaptığı ortada topla buluşan Ahmet Yıldız top'u kontrol etti ve sağ ayağıyla sert bir vuruş çıkardı. Top üst direği teğet geçerek aut'a gitti.

16' (T.İş Bankası) Selçuk Uğurdoğan'ın ceza sahasına attığı ara pasta Alican Özyiğit topla buluştu ve attığı şutu son anda Bekir Kaya kurtardı.

20' (T.İş Bankası) Alper Şen ceza sahasında topla buluştu. Bekir Kaya ile karşı karşıya kaldı. Alper'in sert şutu üst direğe çarparak kale çizgisine düştü ve defans oyuncuları son anda topu uzaklaştırdı.

28' (T.İş Bankası) Sol çizgiden Ramazan Kaba'nın yaptığı ortada topla buluşan Selçuk Uğurdoğan, altı pas çizgisinden yaptığı plase vuruş ile takımını öne geçirdi (0-1).

36' (T.İş Bankası) Ramazan Kaba'nın ceza sahasına sol çaprazdan attığı ara pasta Bekir Kaya ile karşı karşıya kalan İsmail Güleç top'u dışarı attı.

48' (Arkas Marport) Yusuf Onacak'ın ceza sahası dışından sert şutu az farkla dışarı çıktı.

54' (T.İş Bankası) Alican Özyiğit'in ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz sert şutu farkı ikiye çıkardı (0-2).

56' (Arkas Marport) Beyhan Dağlı'nın penaltı vuruşunda Koray Firidin ve top'u farklı köşelere gönderdi (1-2).

Arkas Marport 1 2 Türkiye İş Bankası
 15   Oğuzhan Aksoy - Serdar Albayrak
 24   Alper Şen - İsmail Güleç
29  (Ramazan Kaba) Selçuk Uğurdoğan
31  Cengiz Alpsoy - Özgür Kızılkaya
53  (Zafer Polat) Alican Özyiğit
Beyhan Dağlı 56
Ahmet Yıldız - Halil Bardakçı 57