Yer-Gök "Kırmızı"

Yer-Gök "Kırmızı"
31.01.2016

Yapı Kredi Bankası-Vodafone maçı iki takım oyuncularına yakışır bir şekildeydi ve mücadeleyi izleme şansını bulanlar şanslı günündeydi. Vodafone son iki yılın bir numarasını yenerek kupayı kaldırdı. Yapı Kredi Bankası ise gümüş madalyayı boynuna takarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Finalde gelenek bozulmadı, yine 5 setlik muhteşem bir maç oynandı...

Vodafone servisiyle başlayan maçta Senem'den art arda üç sayı geldi. 3-0 sonrası Yapı Kredi Bankası toparlandı ve durumu 6-6 yaptı. Ardından teknik molaya 8-7 önde girdi. Merve'nin smacını Ayça çeviremedi ve Yapı Kredi Bankası lehine durum 16-14 oldu. 19-19, 20-20 derken skor 23-21 olunca Vodafone molası gecikmedi. Kübra'nın blok sayısıyla Vodafone durumu eşitledi (23-23). Ardından sahneye yine Kübra çıktı sert smacı sayı oldu (24-23). Eda zor pozisyonda topu Yapı Kredi Bankası sahasına gönderdi, Merve'nin çabası yeterli olmadı ve Vodafone ilk seti kazandı.

İkinci sette Merve'nin üst üste sayılarıyla teknik mola 8-3 Yapı Kredi Bankası üstünlüğüyle geçildi. Mola sonrası Vodafone toparlanmış göründü dirençli savunma skora da yansıdı. Fark ikiye düşünce Yapı Kredi Bankası hemen mola aldı (10-8). Mola Yapı Kredi Bankası'na yaradı, Emel'in hücumu sonrası durum 16-10 oldu. Vodafone rakibini yakalayamadı ve Yapı Kredi Bankası seti 25-20 kazandı.

Üçüncü sette Vodafone 8-6 öne geçti. Ebru'nun blok auttan kazandırdığı sayı sonrası Yapı Kredi Bankası skoru 12-12'ye getirdi. Vodafone hücumlardan boş dönmeye başladı, Yapı Kredi Bankası farkı dörde çıkardı (16-12). Vacide'nin sayısıyla durum 19-12 olunca Vefa Şimek (Vodafone) mola istedi. Oyunun devamında Yapı Kredi Bankası basit hatalar yapmaya başlayınca bir mola talebi de Necdet Oran'dan geldi. Vodafone 24-19'dan 24-23'e kadar farkı eritti. Funda'nın servisi saha dışına gitti ve Yapı Kredi Bankası 2-1 öne geçti.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. 5-5 sonrası eşitlik bozuldu. Eda'nın sayısıyla Vodafone farkı ikiye çıkardı (8-6). Yapı Kredi Bankası'ndan basit savunma hataları gelmeye başladı (16-12). Kübra önce smaç sonra blok sayısıyla durumu 17-13'e taşıdı. Skor 21-16'yken enteresan bir pozisyon yaşandı. Ebru'nun plasesini önce Funda sonra Ayça ayaklarıyla çok zor pozisyonda çevirdi. Oyunu bırakmamanın ödülünü Vodafone aldı (22-16).  Senem'in plasesiyle Vodafone 25. sayısını kazanarak maçı final setine taşıdı.

Final seti öncesi çok güzel görüntüler vardı. Taraflı tarafsız tribünlerde bulunan tüm izleyiciler iki takımı da coşkuyla alkışlayarak kutladı.

Final setinde 4-4 sonrası Vodafone lehine fark açıldı. Eda'nın sayısıyla durum 8-5 oldu. İlerleyen bölümde, sayılarda Vodafone, Yapı Kredi Bankası'na 7-1'lik bir üstünlük sağladı. Kübra'nın üstü üste sayılarıyla Vodafone ilk şampiyonluğunu ilan etti (15-6). 

 

Diğer Fotoğraflar