Yapı Kredi Bankası 0:3 Türk Telekom

Yapı Kredi Bankası 0:3 Türk Telekom
24.12.2018

Grup liderliğini yakından ilgilendiren maça iki önemli eksiğiyle çıkan Yapı Kredi Bankası zirveyi bu senenin idaalı ekiplerinden Türk Telekom’a kaptırdı.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta Türk Telekom daha az hata yapan taraf olarak gözüktü. 4-4’te izleyenlere uzun bir ralli izleten oyuncular kaliteli bir maçın tüyolarını veriyorlardı. Seçil’in etkili smaçlarıyla rakibini zorlayan Türk Telekom, Yapı Kredi Bankası’na ilk molasını 5-9’da aldırdı. Teknik molaya da 7-12 önde giren Türk Telekom maçı domine eden taraftı. Teknik mola sonrası 5-0’lık seri yakalayan Yapı Kredi Bankası maçta dengeyi yakaladı. Eda’nın devreye girmesiyle fark Türk Telekom lehine yeniden açıldı. File önünde daha etkili gözüken Türk Telekom farkın kapanmasına izin vermeyerek seti kazanmayı başardı (22-25).

İkinci set yine dengeli bir oyuna sahne olurken Yapı Kredi Bankası’nda kaptan Emel insiyatif alarak takımını ayakta tutmaya çalıştı. Seçil’in servisleriyle farkı açmaya başlayan Türk Telekom, Aslıhan’ın file önündeki etkili oyunuyla rakibini yanaştırmasa da basit hatalar farkın daha da açılmasına engel oldu. Teknik molaya Türk Telekom 8-12 üstünlükle girdi. Müthiş bir rallinin ardından skor  12-16 oldu ve Türk Telekom aradaki farkı korumaya devam etti. Yapı Kredi Bankası maça ortak olmaya çalışsa da Türk Telekom’un savunma direnci buna izin vermedi. Setin sonlarına doğru iyice oyundan düşen Yapı Kredi Bankası setlerde 0-2 geriye düştü (18-25).

Üçüncü setin başında rüzgar tersine döndü ve Yapı Kredi Bankası sete 4-0’lık seriyle başladı. Farkı 6 sayıya kadar çıkaran Yapı Kredi Bankası teknik molaya 12-6 önde girdi. Mola dönüşü farkı eritmeyi başaran, Levent Yuvacı yönetimindeki Türk Telekom sete yeniden ortak oldu.  Eda ve Birsin’in çaprazdan smaçlarıyla skor almayı başaran Türk Telekom 15. sayıda beraberliği yakaladı. Yapı Kredi Bankası 17-18 geri düştüğünde ise antrenör Necret Oran takımını tekrar ateşlemek için mola istedi ancak Türk Telekom maçı set vermeden kazandı (19-25).

İstatistik Raporu

0 - 3
1. Set
7
Teknik Mola
12
22
Set Skoru
25
26 dakika
2. Set
8
Teknik Mola
12
18
Set Skoru
25
21 dakika
3. Set
12
Teknik Mola
6
19
Set Skoru
25
20 dakika
1 saat 7 dakika

Diğer Fotoğraflar