Voleybol Nostalji | Kadınlar 2011-2012

03.06.2020

Fonex Şirketler Voleybol Ligi'nin 4. Sezonu'nda bam başka bir heyecan yaşanıyordu. Erkek ve karma takımların yer aldığı ligde bu sezon yepyeni bir kategori açıldı ve şirketlerin sultanları sahne aldı. 

Kadınlar kategorisinin ilk sezonu muhteşem bir final maçıyla kapandı. Uluslararası hakemimiz Nurper Özbar'ın yönettiği finalde Mercedes-Benz Türk ve Vodafone takımları karşı karşıya gelmişti. Maç tie break setine gitmiş ve skor Mercedes-Benz Türk lehine 14-2 olmuştu. Şampiyonluk için atılan serviste sayı Vodafone'nun oldu. Ardından inanılmaz bir seri yaşandı. Oyuncular, tribünler adeta hop oturup hop kalkarken skor 14-14'e geldi. Bu muhteşem geri dönüş taçlanacak mı derken son sözü Mercedes-Benz Türk söyledi ve 16-14'lük skorla kadınlar kategorisinde ilk kupayı müzesine götürdü. Maç sonu iki takım el ele tribünlere çağrılarak dakikalarca alkışlandı.

İlk sezonun üçüncüsü Turkcell, dördüncüsü KPMG oldu.

Ödül töreninde voleybol dünyasının önemli isimleri yer aldı. Eski milli voleybolcularımızdan Turkcell antrenörü Emrah Aksoy, GSK'nın başında yer alan Sami Akgün, eskiden voleybol milli takımımızın kaptanlığına kadar yükselen Pelin Yüce (Falay) ve o dönem milli takımımızın kaptanlığını yapan Esra Gümüş oyuncularımızın yanındaydı.

 

Fair Play Ödülü           GlaxoSmithKline

En Değerli Oyuncu     Işıl Abeş (Akşener) (Mercedes-Benz Türk)

En İyi Baş Smaçör      İpek Arkaya (KPMG)

En İyi Pasör                 Nazlı Karteper (Mercedes-Benz Türk) ve Senem Türker (Vodafone)

En İyi Orta Oyuncu     Gözde Salihoğlu (Turkcell)

En İyi Pasör Çaprazı   Merve Korkut (Vodafone)

En İyi Libero                Tuğçe Çetinkaya (Vodafone)